White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cremation – Where The Blood Flows Down The Mountains

Leestijd: 2 minuten

Vijf jaar heeft het geduurd, maar eigenlijk is dat geen verrassing. Tussen Rise Of The Phoenix en In The Maelstrom Of Time zat ook vijf jaar. Daarvoor was er zelfs nog een veel langer gat tussen de platen. Feit is wel dat Cremation nu Where The Blood Flows Down The Mountains uit heeft gebracht, iets wat via Czar Of Crickets is gebeurd.

Cremation

Deze Zwitserse death metal band draait al lang mee. De band is namelijk al ontstaan in de vorige eeuw en hun eerste release was dan ook al van voor de millenniumwisseling. Voordat de huidige plaat uit was gekomen, had de band vier langspelers uit. Daarvan was The Maelstrom Of Time de meest recente, uit 2017 dus.

Where The Blood Flows Down The Mountains

De nieuwe release komt in een mooi verzorgde digipak. De artwork onderstreept de titel duidelijk en is mooi doorgevoerd in de gehele lay-out. Complimenten daarvoor. Op die manier straalt de release al death metal uit voordat men de plaat überhaupt in de speler geplaatst heeft.

In de negen nummers op Where The Blood Flows Down The Mountains laat Cremation horen dat zij geen death metal band zijn die zich laat scharen in één van de stromingen. Zowel de Amerikaanse, Europese als Zweedse invloeden zijn merkbaar in de sound. Dat geeft ook schwung aan het geheel. Op die manier komen God Dethroned en At The Gates samen met Nile. Een goede combinatie. ‘Break The Cycle’, welke voor de verandering rustig begint, laat het brede death metal karakter van deze band goed horen.

Wie van death metal houdt, zijn of haar haren flink wilt laten wapperen of het glas hoog wilt heffen, zit bij Cremation goed, want Where The Blood Flows Down The Mountains is een daverende death metal plaat in de breedste zin van het genre geworden.

Cremation - Where The Blood Flows Down The Mountains

Cremation online

Website
Bandcamp
Instagram
Facebook

CZAR OF CRICKETS ONLINE

Website
Facebook
Instagram


0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén