White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cucamaras – Buck Rogers Time EP

Leestijd: 2 minuten

Het is een van de exponenten van de postpunk vanaf de andere kant van de Noordzee. Cucamaras heeft al ruimschoots bewezen dat zij, hoe pril ook, vervlogen tijden doen herleven. Hoewel, de postpunk en aanverwanten zijn redelijk in een opmars. Via EXAG komt Cucamaras met de EP Buck Rogers Time.

Cucamaras

Het viertal bestaande uit Joshua Hart (zang/gitaar), Olly Bowley (zang /gitaar), Dan McGrathand (basgitaar) en Joe Newton (drums) is al jaren een vaste waarde in de muziekscene van Nottingham, bekend om hun energieke live-optredens en pakkende nummers. In Nederland speelden onlangs nog op Eurosonic/Noorderslag.

Buck Rogers Time EP

De nieuwe release van Cucamaras telt vijf tracks. Die nummers zijn allemaal tamelijk verschillend, terwijl ze toch ook een duidelijke signatuur met zich meedragen. Dat neemt niet weg dat Cucamaras met een flinke regelmaat de luisteraar trakteert op invloeden van buiten het eigenlijke genre om. Van The Clash tot Blur, Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs lijken naast de geënte bands uit de postpunk zelf van invloed. Daardoor kan het meeslepende ‘Cotton Wool’ ook heel anders aanvoelen dan het vurige, hoekige ‘Greener Lands’.

‘Porcelain’ lijkt zelfs nog wat futuristisch aan de sound toe te voegen, terwijl afsluiter ‘Bleachers Yard’ juist de sound op een heerlijke manier weet op te bouwen, waardoor deze release ook op het eind nog een mooie climax kent. Dat doen deze heren goed.

Cucamaras laat met de EP Buck Rogers Time horen veel meer te zijn dan een postpunk band. Deze Britten pompen de hele rockende geschiedenis van het eiland in hun sound. Energiek en meeslepend tegelijk.

Cucamaras - Buck Rogers Time EP

CUCAMARAS ONLINE

Bandcamp
Twitter
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén