White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dead – You’ll Never Know Pleasure… (Re-issue)

Leestijd: 3 minuten

‘Hey Baby Why Don’t You Love Me?’ Dat is één van de tracks en op zichzelf geen vreemde titel. Echter, misschien moet men het allemaal even net met andere ogen bekijken. Het gaat hier wel om de Duitse band Dead. Die track staat dus op de heruitgave van de debuutplaat van Dead, You’ll Never Know Pleasure …, welke uitkomt via Xenokorp Kvlt Series.

Dead

Afgelopen jaar was het jubileum van deze Duitse heersers op het gebied van de zogenoemde porngrind. Dat genre is immers het genre dat Dead mede levend heeft gemaakt. De vulgaire uitspattingen kwamen echter pas in 1995 voor het eerst op een langspeler, na een tal van kleine uitgaves. Juist die plaat staat nu centraal.

You’ll Never Know Pleasure

De heruitgave van You’ll Never Know Pleasure… zal de fans zeer zeker bekend in de oren klinken, maar kent ook een bijzondere afwijking. De clou mist namelijk in de titel. Nu heet de release, welke in verschillende mooie uitgaves op de wereld komt, You’ll Never Know Pleasure…, terwijl bij het origineel daar nog Until You’ve Tasted Pain aan was toegevoegd. De cover onderstreept zowel de kracht van de titel als die van het genre. De minimaal gecensureerde dame kent, buiten een tattoo van de band, ook de nodige kettingen omgehangen. Bondage dus voor de echte liefhebbers.

Vooropgesteld, Dead is het nooit te doen geweest om een perfect klinkende langspeler te maken. Of misschien moet die bewoording anders gekozen worden. Perfect is immers voor iedereen anders. Dead doet alles rauw, en dan droger dan menig vrouwelijk geslacht waar veelvuldig over georeerd wordt. ‘XXL Cunt’ behoeft geen nadere uitleg, buiten het feit dat hier de vrouw nog wel even aan het woord komt, voordat de track echt begint.

Kwaliteit vs. Cult

Er gaan vast mensen zeggen die vinden dat het klinkt alsof het opgenomen is op een cassettebandje in een willekeurige garage. Die gaan vast klagen over dat er bijvoorbeeld geen kwaliteit qua geluid geen uitgebalanceerde dolby surround is. Echter, het gaat hier om de cultband Dead en niet om een of andere high-end Penthouse-productie. Dit is gewoon muzikale seks zoals waarbij het in het echt ook echt wel anders is dan op het internet. Is het dan daarom direct minder lekker? Integendeel dus.

Voor hen die het ook nog even vergeten waren: Dead schotelt op You’ll Never Know Pleasure … ook nog twee tracks voor van GG Allin. ‘Highest Power’ en ‘Die When You Die’ passen perfect binnen alles wat hier gebeurd. Voor wie dat niet snapt: start met herlezen van dit artikel. Overigens is er ook nog oog voor het naspel op deze plaat.

Wie zich dus wilt onderdompelen in ongecompliceerde, vunzige seks in combinatie met een obscure benadering onder het genot van de sferen van de grind, zit bij Dead goed. Dat wist men al, maar doordat Dead You’ll Never Know Pleasure … opnieuw ziet uitkomen, wordt dat onderstreept.

Dead - You'll Never Know Pleasure...

Tracklist You’ll Never Know Pleasure…

 1. Rectal Punishment 0:38
 2. Receive My Golden Shower 3:24
 3. Penicide 3:48
 4. You’ll Never Know Pleasure… Until You’ve Tasted 4:38
 5. Slaves To Abysmal Perversity 4:09
 6. XXL Cunt 4:14
 7. Body Fluids Are My Favorite Fetish 4:14
 8. Delicious Taste Of Vaginal Excrements 5:26
 9. Highest Power [GG Allin cover] 0:51
 10. Thrusted To The Limit Of All Delights 3:15
 11. Journey To Extasy 4:25
 12. Die When You Die [GG Allin cover] 1:38
 13. Hey Baby, Why Don’t You Love Me_ [CD bonus track] 1:58
 14. Skin Deep Between Her Tights 2:29
 15. Recognize – Spread Your Legs, Whore (part 1) 2:26
 16. Recognize – Spread Your Legs, Whore (part 2) 2:29
 17. Recognize – Spread Your Legs, Whore (part 3) 2:14
 18. Recognize – Spread Your Legs, Whore (part 4) 2:51
 19. Recognize – Spread Your Legs, Whore (part 5) 0:47
 20. Recognize – Spread Your Legs, Whore (part 6) 0:21

Dead online

Website
Facebook
Bandcamp

XENOKORP ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén