White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Deadly Vipers – Low City Drone

Leestijd: 2 minuten

Wat is er voor een platenmaatschappij nog beter dan op een mooie vrijdag één album uitbrengen? Juist, op één zo’n mooie vrijdag twee albums uitbrengen. Dat geldt voor Fuzzorama Records. Naast de nieuwe plaat van Wizzerd komt namelijk ook Low Drone City van Deadly Vipers uit.

Deadly Vipers

Deze vipers zijn muzikanten wel te verstaan en geen slangetjes geladen met gif. De groep is wel geladen, maar dan met pakkende grooves, catchy hooks en melodieuze gitaren. Opererend van uit het wijnrijke Zuid-Frankrijk richten deze helden zich op de buitenaardse zaken. Hun spacy rock heeft na de ep First EP de langspeler Fueltronaut gebracht. Een heerlijkheid, op vele fronten.

Low City Drone

Nu is er daar dus die nieuwe plaat. Waarschijnlijk is men ook flink op een intergalactische reis geweest, want de vorige plaat kwam toch echt alweer in 2017 uit. Daar lijkt dus wel een lichtjaar tussen te zitten, voor het gevoel dan tenminste. Low City Drone schotelt de luisteraar acht nieuwe tracks van Deadly Vipers voor.

Muzikaal gaat het, als men eenmaal na ‘Echoes From Wasteland’ is opgestegen op reis tussen de planeten waar Truckfighters, Red Fang, Black Sabbath en Alice In Chains heersen. Het universum daartussen moet heerlijk zijn. Dat onderstreept ‘Low City Drone’, welke ook al eerder als single uitgekomen is, bijvoorbeeld.

Dat een reis ver weg van de Aarde ook een momentje alleen kan zijn, blijkt enkele momenten in ‘Ego Trip’. Hoe moet men desert rock vanuit de ruimte eigenlijk noemen? Trouwens, Mars heeft ook een soort van woestijnen. Kortom, deze interstellaire desert rock uit Zuid-Frankrijk zal de liefhebbers van de genoemde bands meer dan goed stemmen. Low City Drone zet Deadly Vipers hier op Aarde op de kaart. Op deze manier mag Fuzzorama Records vaker twee platen op een dag uitbrengen.

Daedly Vipers - Low Drone City

Deadly Vipers online

Bandcamp
Instagram
Facebook
Twitter

FUZZORAMA RECORDS ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén