White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Moonspell – From Down Below – Live 80 Meters Deep

Leestijd: 2 minuten

Het is een is de grootste band uit Portugal en de ander is een van de meest opzienbarende hoogtepunten van de Portugese natuur. Als die twee samen worden gevoegd, moet daar wel iets heel indrukwekkends uitkomen. From Down Below – Live 80 Meters Deep is dan ook de nieuwe release van Moonspell, die uitkomt via Napalm Records.

Moonspell

Het vijftal uit Porto behoeft na al die decennia van activiteit geen introductie meer. Wereldwijd wordt Moonspell op handen gedragen en is daarmee voor velen ook het voorbeeld voor de zogenaamde dark metal. Afgelopen jaar bracht de band eveneens via Napalm Records het briljante Hermitage uit.

From Down Below – Live 80 Meters Deep

Die laatste plaat staat ook centraal bij deze unieke liveregistratie. Grutas De Mira D’Aire was het toneel, ruim beneden daar waar het daglicht kan komen, en dat is op fabelachtige wijze ingezet om Hermitage integraal te spelen. From Down Below – Live 80 Meters Deep komt op verschillende dragers uit. Grote kans dat een versie wordt aangetroffen met de beelden van deze show.

Die beelden liegen er niet om. Moonspell is natuurlijk een band die echt wel weet hoe het publiek ingepakt moet worden. Hen die erbij waren zijn zulke geluksmensen, want wat Moonspell hier doet, is groots. De band richt zich niet alleen groots naar de omgeving, maar ook naar hun eigen muziek.

Hermitage, maar ook anders

Het sterke van Moonspell is dat de tracks niet exact gespeeld worden zoals op de plaat al gedaan was. ‘Without Rule’ en ‘All Or Nothing’ laten dat goed horen, maar eigenlijk wordt die toon al gezet met de ijzersterke opener ‘The Greater Good’. Dat de stemmen van Moonspell live ook indrukwekkend samen gaan, bewijst ‘The Hermit Saints’. ‘Solitarian’ laat horen dat de muzikanten live ook zonder hun zo vaak bewierookte frontman kunnen imponeren.

Wie overigens bij de laatste track de wenkbrauwen fronst: ja, ook ‘The Great Leap Forward’ hoort bij het album Hermitage. Hier diep onder de grond laat Moonspell overtuigend blijken dat de luxere uitgave van Hermitage ook echt wat bijzonders erbij had. Die track sluit deze ondergrondse show even verbluffend af als hoe men een uur ervoor gestart was.

From Down Below – Live 80 Meters Deep is Moonspell en Portugal op zijn best. Melodieus, krachtig en betoverend: het zijn allemaal elementen die op deze release op fenomenale wijze uit de verf komen.

Moonspell - From Down Below

Tracklist From Down Below – Live 80 Meters Deep

01. The Greater Good
02. Common Prayers
03. All or Nothing
04. Hermitage
05. Entitlement
06. Solitarian
07. The Hermit Saints
08. Apophthegmata
09. Without Rule
10. The Great Leap Forward

MOONSPELL ONLINE

Website
Facebook
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén