White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dikke Dennis & De Røckers – Nee Heb Je 7″

Leestijd: 2 minuten

Inmiddels moet het de wereld toch wel duidelijk zijn dat Dikke Dennis & De Røckers op deze aardkloot gezet is om de boel flink aan te zwengelen. In een maatschappij waarin genoeg mis is, stikstof een groter thema is dan het koolzuur in bier en vrouwen niet eens meer van een compliment voorzien mogen worden, knalt dit gezelschap er flink in. Waar live het een feest is, komt Dikke Dennis & De Røckers nu met de single Nee Heb Je. Wederom verschijnt deze release via Down At The Nightclub.

Dikke Dennis & De Røckers

De band die eigenlijk goed en wel was begonnen voordat de leden daar weet van hadden, is inmiddels toch wel dé band van Dikke Dennis. Natuurlijk blijven de banden met Peter Pan Speedrock nog goed warm gehouden, maar middels de 7-inches Pre Historisch Beest en Rot Toch Op is het duidelijk dat deze heren weten wat rocken is.

Nee Heb Je

Nu is er die derde 7”. De titeltrack ‘Nee Heb Je’ is weer een mooie ode aan de vaderlandse taal. Rocken in het Nederlands is toch iets om ‘Ja’ tegen te zeggen, maar blijkbaar kan dat nog lastig zijn. ‘Nee Heb Je’ laat horen dat Dikke Dennis & De Røckers lekker opzwepend te werk gaan, waarbij de teksten de rest doen.

De B-kant van deze release is een ode aan twee belangrijke zaken, namelijk de Amsterdamse Outlawz, een hardcore band van weleer, en chocomel, een drankje wat geen invloed heeft op de huidskleur. Deze heren bewijzen hier dat het hardcore juk hun goed staat, waarbij de bijna met reggae flirtende outro een Doe Maar-achtig slot verzorgt.

Het moge duidelijk zijn, Nee Heb Je is een energieke release van Dikke Dennis & De Røckers waar men simpelweg alleen volmondig ‘Ja’ tegen kan zeggen en dan lekker luid op standje elf de buurt mee wakker schudden.

Dikke Dennis & De Røckers - Nee Heb Je

TRACKLIST NEE HEB JE

  1. Nee Heb Je
  2. Chocomel

FACEBOOK

Dikke Dennis & de R󠅼øckers
Down at the Nightclub Parties and Records

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén