White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dikke Dennis & de Røckers – Pre Historisch Beest 7″

Leestijd: 2 minuten

Het is toch wel een van de iconen van de vaderlandse rock ’n roll: Dikke Dennis. Mocht je dat niks zeggen, in Noord-Korea zijn er voor minder omgelegd. ‘Schoppen Aas’ is toch wel het minste wat in het collectieve geheugen moet zitten. Die Amsterdamse veelvraat heeft ook nog tijd voor zijn nieuwe band: Dikke Dennis & de Røckers. Via Down At The Nightclub komt dat gezelschap met de 7” Pre Historisch Beest.

Juist, Dikke Dennis en zijn mannen hebben een release voor de rocker in petto. Op voorhand geeft dat al plezier. De kleurrijke cover onderstreept de lading van deze release. De 7” telt twee tracks. Naast de titeltrack op de a-kant is op de b-kant ‘Geen Reet Te Doen’ te vinden op dit mooie stukje vinyl.

‘Pre Historisch Beest’ is niet alleen Dikke Dennis, het is ook echt Dikke Dennis. Hier wordt rock ’n roll op een voetstuk geplaatst. Het is een typische track die minimaal op standje elf gedraaid moet worden. De Nederlandstalige lyrics over alles wat bij het rock ’n roll hoort, onderstrepen de kracht van deze schijf.

En wie nog op zoek is naar een coronalied, kan ook stoppen. ‘Geen Reet Te Doen’ is de ultieme coronatrack. Het onderstreept het gevoel dat iedereen heeft die geen concerten kan bezoeken en de rock ’n roll kan vieren.

De tornado van een a- en b-kant is kort van duur, maar zorgt er ook voor dat men snakt naar meer van Dikke Dennis & de Røckers. ‘Pre Historisch Beest’, de schijf omdraaien, ‘Geen Reet Te Doen’, de schijf omdraaien. En dat keer tien. Minimaal. 666, bel maar. Wie hier het leven niet mee kan vieren,.. Yeah!

Facebook

Dikke Dennis & de R󠅼øckers
Down at the Nightclub Parties and Records

99 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén