White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dikke Dennis & De Røckers – Rot Toch Op

Leestijd: 2 minuten

De tijd van corona deed de wereld niet veel goeds, maar lichtpuntjes waren er wel. Dikke Dennis & De Røckers kwamen namelijk met hun eerste single, Pre Historisch Beest. Die single smaakte naar meer en tegen White Room Reviews werd er op een mooie zomerdag ook verteld dat de opvolger eigenlijk al klaar stond. Die is nu eindelijk daar. Rot Toch Op is die nieuwe single van Dikke Dennis & De Røckers, kortom speakers vol open en knallen maar.

Dikke Dennis & De Røckers

Natuurlijk is hij vooral bekend als het icoon dat Peter Pan Speedrock net dat extra’s geeft. Die schwung heeft Dikke Dennis ook in zijn eigen band gegooid. Daarin speelt hij met een goed stel muzikanten die hun sporen ook al lang en breed verdiend hebben. Zoals gezegd was Pre Historisch Beest het eerste wapenfeit, uitgekomen op 7”.

Rot Toch Op

De nieuwe single, welke wederom zwaar gelimiteerd is en ditmaal op een witte 7” verschijnt, kent dus aan de A-kant ‘Rot Toch Op’. De energieke rock van Dikke Dennis & De Røckers borduurt voort op wat op de voorgaande single al weggezet is. In het Nederlands wordt er in klinkklare taal duidelijk gemaakt wat er van de baas gevonden wordt.

Ook deze uitgave heeft natuurlijk een B-kant, duh. Ditmaal is het een bewerking. Dikke Dennis en zijn kompanen hebben een track van Wipers. ‘Over The Edge’ is ‘Over De Rand’ geworden, een track die ook een en al Dikke Dennis uitstraalt. In dat opzicht kon er ook geen lekkerdere track gekozen worden. Het rockt, het is rauw en het recht-toe-recht-aan. De puike, perfect passend in de stijl gespeelde solo van Guidø is als de kers op de taart.

Dikke Dennis & De Røckers hebben met de single Rot Toch Op een nieuw staaltje vuige Nederlandstalige rock op de planken gebracht. Dit is rock ’n roll pur sang, op naar de al aangekondigde opvolger in 2023! Hurry up!

Dikke Dennis & De Røckers - Rot Toch op Man

FACEBOOK

Dikke Dennis & de R󠅼øckers
Down at the Nightclub Parties and Records

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén