White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dirty Ol’ Crow – Strangers’ Nest

Leestijd: 2 minuten

Het is een heel internationaal verhaal: een Duitse gitarist ging naar London om daar muzikanten te treffen voor zijn band. Uiteindelijk werd hij hem Vikki Totten aanbevolen, welke een Let was. Hij nam op zijn beurt een Italiaanse gitarist mee. Ondanks de vele verschillende achtergronden was er een muzikale klik. Inmiddels heeft die band zijn eerste EP geheel in eigen beheer uitgebracht.

De EP Strangers’ Nest’ bevat zes nummers. De zevenentwintig minuten aan muziek laten horen dat Dirty Ol’ Crow goed heeft geluisterd naar de hardrock van weleer. Opener ‘Mistress Of Sin’ heeft het gas er goed opzitten, waardoor de band daar bij vlagen aan Metallica doet denken. ‘Old Man’s Hatchet’ brengt het gevoel van Guns n’ Roses met zich mee. De backing vocals geven ook nog het gevoel van een liveshow mee.

Waar de hardrock de boventoon voert op Strangers’ Nest weet de band in ‘Dirt Stained’ ook nog de blues op een rustige wijze aan te halen. De scheurende gitaren worden dan een beetje naar de achtergrond geplaatst, waardoor er op die manier vakkundig met de sfeer wordt gespeeld. Met zijn bijna zes minuten betreft het hier ook de langste track van Dirty Ol’ Crow op deze schijf. Wie goed luistert, kan zelfs van mening zijn dat The Doors én de Sex Pistols ook nog hun sporen in deze hebben nagelaten.

De zes nummers op Strangers’ Nest vormen een mooi visitekaartje voor deze vanuit London opererende band. Het is tevens een ideale opstap naar de langspeler, waar de band nu mee bezig is.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
17 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén