White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Draconian – Under A Godless Veil

Lang bleef het stil rondom Draconian vanuit de studio. Hun zesde en tot op heden, laatste studioplaat stamt alweer uit 2015. Toen verscheen Sovran. De liefhebbers van doom kunnen hun gerust ademhalen, want Draconian komt via Napalm Records met Under A Godless Veil, de langverwachte zevende langspeler.

Draconian

De start van Draconian vindt plaats in 1994. Anders Jakobsson en Johan Ericson zijn al die tijd in de line-up present geweest, de overige leden zijn er later bij gekomen. Zo ook Heike Langhans. Zij verzorgt sinds 2012 de vrouwelijke vocalen in deze doom. Sovran was dus de enige langspeler waarop zij te horen was.

Under A Godless Veil

Deze zevende langspeler van Draconian telt tien tracks. Doordat veel tracks niet kort van aard zijn, is de totale speelduur van deze plaat meer dan een uur. Men krijgt in dat opzicht wel waar voor zijn of haar geld. Waar ’Burial Fields’ met vier en een halve minuut de kortste is, vindt men in afsluiter ‘Ascend Into Darkness’ de langste track van de schijf. Daar gaan bijna negen minuten in zitten.

Draconian laat op Under A Godless Veil duidelijk horen dat de sferen van de door gothic beïnvloede doom nog steeds door de aderen stroomt. Opener ‘Sorrow Of Sophia’ en ‘Sleepwalkers’ zijn slechts voorbeelden van tracks die er bij liefhebbers van bijvoorbeeld My Dying Bride als zoete koek in zullen gaan. De combinatie van de vrouwelijke en de diepe mannelijke vocalen geeft een mooie gelaagdheid in de muziek. Hierdoor heeft het iets gevoeligs en onheilspellends tegelijk.

Dat het beste bewaard wordt tot het laatst, gaat ook hier op. Hoewel Draconian zich van haar beste kant laat horen op deze release, is afsluiter ‘Ascend Into Darkness’ toch wel de kers op de taart. Hier komen alle sterke elementen van Draconians muziek, zoals de scherpe melodieën, het spel tussen de vocalen en trage, tot op het bot te voelen ritmiek, nog eenmaal samen.

Draconian heeft geen grootspraak nodig om zich de spotlight toe te eigenen. Under A Godless Veil laat horen dat Draconian ondanks de jaren van stilte vanuit de studio nog steeds aan de top van de gothic doom staat. Deze release viert het donkere genre op een grootse wijze.  

Draconian - Under A Godless Veil

Tracklist Under A Godless Veil

1. Sorrow of Sophia
2. The Sacrificial Flame
3. Lustrous Heart
4. Sleepwalkers
5. Moon Over Sabaoth
6. Burial Fields
7. The Sethian
8. Claw Marks On The Throne
9. Night Visitor
10. Ascend Into Darkness

Draconian 2020

Draconian online

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén