White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Carcass – Despicable EP

Het is even stil geweest rondom de Britse metalband Carcass. Althans, na Surgical Steel, welke uitkwam in 2013, zijn er alleen nog wat kleine releases geweest. Toch komt er een nieuwe studioplaat aan. Echter, die komt pas in 2021. Als voorproefje komt Carcass de geduldige fan tegemoet met de Despicable EP. Die verschijnt via Nuclear Blast.

Carcass

Het was halverwege de jaren ’80 toen Jeff Walker en Bill Steer de band Carcass begonnen. Liverpool stond toen bekend om hele andere zaken. Nu is het zo dat The Beatles niet snel van de troon gestoten zullen worden, maar voor de metalhead is Liverpool toch ook de stad van Carcass. Deze band heeft een rijke geschiedenis. Maar, zoals gezegd, bleef het een poos tamelijk stil vanuit de studio. Inmiddels is Carcass dus duidelijk in leven, zij het wel met een nieuwe drummer.

Descpicable

Deze nieuwe EP van Carcass telt vier tracks. Samen zijn zij goed voor een kleine twintig minuten aan metal, want het genre is niet veranderd. Deze tracks schijnen echter niet op de aankomende langspeler te staan. De fan is dus gewaarschuwd. Deze schijf heeft echter ook iets met hun eigen land.

‘The Living Dead At The Manchester Morgue’ en ‘Slaughtered In Soho’ verwijzen in de titel naar respectievelijk een bekende plaats en een beroemde wijk in London. ‘The Lond And Winding Bier Road’ is nog een knipoog naar, juist, The Beatles. Wie ziet Paul McCartney nu niet direct achter zijn piano zitten? Carcass gooit het echter over een andere boeg. Dit is death metal zoals men van Walker en co mag verwachten.

De vier tracks zijn doordrenkt van sterke riff waar de melodie op een voetstuk wordt geplaatst, al durft de band ook hier en daar de ritmiek wel even te laten schitteren. Daar is ‘Slaughtered In Soho’ een goed voorbeeld van. Daar wisselen die twee elementen elkaar sterk af.

Als deze vier tracks niet genoeg bleken te zijn voor de aankomende studioplaat van Carcass, wat mag men dan wel niet van dat album gaan verwachten? De EP Despicable laat horen dat Carcass springlevend is en de metalhorns met gemak de lucht in krijgt.

Carcass - Dispicable EP

Tracklist Despicable EP

  1. The Living Dead At The Manchester Morgue
  2. The Long And Winding Bier Road
  3. Under The Scalpel Blade
  4. Salughtered In Soho

Carcass online

Bandcamp
Facebook
Instagram
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén