White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

En Finir – Résigné EP

Leestijd: 2 minuten

Buiten is het druilerig, regenachtig en de herfst heeft de dagen omgetoverd tot donkere tijdsvakken vol vallende bladeren. Binnen vloeit de rode wijn rijkelijk en zijn de gordijnen meer dicht dan open. Kortom, de perfecte omstandigheden om een portie depressieve black metal aan het oor te voeden. Die depressieve black metal komt in de vorm van Résigné, de nieuwe EP van En Finir. Deze release ziet het licht via Malpermesita Records.

En Finir

Achter En Finir, wat ‘af te maken’ betekent in het Nederlands, schuilt een duo. Daarvan geldt dat Maxime LePrince Beiler het brein is van de sound en Romain Habrzyk de stem. Verder is En Finir in de nevelen gehuld, evenals dat er over de leden weinig bekend is. Feit is wel dat de ondergetekende Juliette heeft leren kennen als iemand die de schoonheid in de niche weet te vinden.

Résigné EP

In ruim vijfentwintig minuten vuurt En Finir op Résigné vier tracks op de luisteraar af. ‘Je Suis Fatigué’, waarbij het bijna cleane gedeelte, waarin de vocalen ineens in de verte, clean en radeloos klinken, de aandacht grijpt alvorens de snelheid flink wordt opgevoerd, laat horen dat de meeslepende karakter van de gitaar een perfecte rode draad is, een waaraan men zich kan vasthouden om het laatste sprankje hoop niet te verliezen.

Natuurlijk ademt het depressiviteit, maar, eerlijk is eerlijk, dat verstaat men grotendeels toch niet. Dus als hij had gezongen over het werpen van dwergen in de Alpen, de vochtigheid van de vagina van Alizee of hoe mooi de Bretonse kust is, was het ook helemaal prima geweest. Feit is wel tot de krijs tot op het bot voelbaar is, waardoor die obscure sferen weldegelijk voelbaar zijn. ‘Mépris’ onderstreept dat meeslepende, kille karakter ook op een mooie manier.

Het is duister, het lijkt rechtstreeks uit de krochten van een vochtige kerker van een willekeurig Frans vervallen kasteel te komen waar iemand de laatste hoop op de geneugtes des leven net heeft laten varen en is muzikaal meeslepen. Dan is de depressieve black metal van En Finir op Résigné dus nog helemaal zo slecht nog niet. Laat die herfst zo maar blijvend zijn.

En Finir - Résigné

Tracklist Résigné EP

1/ Seul 6’43
2/ Je suis fatigué 6’52
3/ Mépris 7’27
4/ Qu’il en soit ainsi 5’36

En Finir online

Facebook

Malpermesita Records online

Website
Facebook
X / Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén