White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Enforced – Kill Grid

Het was even kijken, maar het verschil zit hem in de laatste letter. Het gaat hier namelijk om Enforced en dat heeft inderdaad een ‘d’ op het eind. Dat heeft dus niks te maken met Enforcer uit Scandinavië. Goed lezen dus. Via Century Media komt Enforced met de langspeler Kill Grid.

Enforced

Deze relatief jonge band is ontstaan in 2016. Een jaar later had de band twee demo’s op de planken liggen, welke een voorbode waren van At The Walls. Die langspeler kwam nog uit in een kleine oplage via een kleine platenmaatschappij anders. Inmiddels is de band die de invloeden haalt uit de thrash en crossover neergestreken bij Century Media dus.

Kill Grid

De opvolger van At The Walls heet dus Kill Grid. In een ruime veertig minuten vuurt deze band negen tracks op de luisteraar af. Daarbij zitten korte tracks, zoals het twee en een halve minuut durende ‘Beneath Me’, en lange, waar ‘Kill Grid’ een voorbeeld van is. Die titeltrack van Enforceds nieuwe plaat duurt net iets meer dan zeven minuten.

De muziek van Enforced heeft wat weg van de rauwe felheid van Slayer in de beginjaren, de vocalen van Sepultura ten tijden dat Roots nog niet uit was en gierende gitaarsolo’s alsof Andreas Kisser in de band te bekennen is. Dat blijkt bijvoorbeeld met het felle ‘Beneath Me’. Opener ‘The Doctrine’ laat de combinatie van die twee bands, aangevuld met een vleugje Testament en Municipal Waste horen.

Dat Enforced de muziek goed in elkaar steekt, blijkt onder andere in ‘Kill Grid’. Hier laat de groep horen dat ze ook op een lange spanningsboog van de luisteraar hun werk goed doen. Die spanningsboog gaat namelijk niet verloren. Hier doet de sound ook wel denken aan Sepultura in de tijd van Arise. ‘Hemorrhage’ trekt die luisteraar juist op een hele andere manier. Door te starten met drums en daarna de bas te laten invallen met een ijzersterke riff zit de luisteraar ook op het puntje van zijn stoel, als deze nog niet in beweging is gekomen.

Enforced laat met Kill Grid horen dat ze niet voor niks de stap naar een veel groter label heeft gemaakt. Iedereen die de thrash en aanverwante stijlen van de jaren ’80 en begin jaren ’90 hoog heeft zitten, zit bij deze band goed.

Enforced - Kill Grid

Tracklist Kill Grid

  1. The Doctrine
  2. UXO
  3. Beneath Me
  4. Malignance
  5. Kill Grid
  6. Curtain Fire
  7. Hemorrhage
  8. Blood Ribbon
  9. Trespasser

Enforced online

Facebook
Twitter

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén