White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Vices – Looking For Faces

Leestijd: 2 minuten

Het is de eerste release op een nieuw label. Dat moet sowieso gevierd worden. Voor een band is het ook bijzonder om de eerste te zijn. Dat is iets dat onveranderlijk zal zijn. Voor altijd is het dan de eerste release via die platenmaatschappij. In dit geval gaat dat op voor The Vices die via Mattan Records met Looking For Faces komt.

The Vices

Deze jonge band bestaat uit vier knapen van dezelfde leeftijd, van een andere achtergrond, maar met een hechte vriendschap. Samen hebben ze al vriend en vijand verrast. Voor corona. De ervaring van het uitbrengen van twee extended plays hadden ze al voordat werd begonnen aan de eerste langspeler.

Looking For Faces

De titel van de plaat zou ook zomaar op deze tijd kunnen slaan. Daten gebeurt immers alleen via het scrollen tussen ‘gezichten’ op Tinder en soortgelijke apps, doordat men nu meer thuis zit dan gepland. In twaalf tracks laat The Vices horen waarom het juist wel of niet voor deze tijd bedoeld is.

Opener ‘Looking For Faces’ doet vermoeden dat de Britse eilanden een brug hebben geslagen naar Groningen, misschien als actie tegen de Brexit. De sound van de garagerock lijkt te worden gecombineerd met de ideeën van Arctic Monkeys, waar op een bepaald moment zelfs nog een knipoog naar The Battle Of Los Angeles van Rage Against The Machine.

‘Before Your Birth’ onderstreept dat The Vices ook een fris karakter met zich meebrengt en de kunde heeft om een nummer door te laten klinken in het hoofd ruim nadat dat nummer voorbij is. ‘Just Like With You’ is een mooie track waar men zich ingetogen opstelt, breekbaar. Hoewel men klinkt alsof men ergens spijt van heeft, moet worden geconstateerd dat dat zeker niet over deze track zal gaan.

Lengte doet er wel toe

Tussen liedjes die allen veilig de grens van de vier minuten niet eens willen passeren, is ‘Trouble’ een track die daar tegenin gaat. Hier laat The Vices horen dat men ook meer dan zes minuten de luisteraar kan boeien. De geniale overgang na het tweede refrein is daar een belangrijke troef is. Dan blijkt dat die lengte ervoor zorgt dat men echt helemaal in de muziek op kan gaan. Het zou zomaar kunnen dat ook The Doors ook een ingang in Groningen hebben gevonden.

Als iets jong en fris is, dan moet dat in de gaten gehouden worden. In dit geval gaat het zowel op voor de band als voor het label. The Vices geeft met Looking For Faces Mattan Records de kickstart waar elk label op hoopt.

The Vices - Looking For Faces

The Vices online

Website
Facebook

Mattan Records

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén