White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ethnor – Exile EP

Leestijd: 2 minuten

Het gebied rondom de Zwarte Zee geldt als een smeltkroes tussen de invloeden van oost en west. Dat blijkt ook uit de muziek die uit die regio komt. Ethnor is daar een voorbeeld van. Deze band bracht in 2017 een ep uit, welke niet hun meest recente release is. Via Haarbn Productions zag toen de ep Exile van Ethnor het licht.

Ethnor

Deze band is al ruim tien jaar bezig. Dat laat enig speurwerk op het internet weten. Daarbij blijkt ook dat Ethnor afkomstig is van het schiereiland De Krim. Die regio is veelvuldig in het nieuws geweest, maar helaas niet vanwege de muziek. Gelukkig laat Ethnor die kant van dit schiereiland belichten.

Exile

De ep Exile telt vijf tracks. Samen zijn die goed voor een klein half uur aan muziek. ‘Of Ashes And Blood’ duurt bijna tien minuten en ook afsluiter ‘Godless War’ is een track waar de tijd voor genomen moet worden. Dat nummer haalt net de acht minuten niet. Daar tegenover staat dat opener ‘The Awakening’ en ‘River Of Time’ een stuk korter van speelduur zijn.

‘The Awakening’ is een drie minuten sferische opening. Dat is een duidelijk moment waarop blijkt dat het oosten ook zijn sporen nalaat in de sound van Ethnor. Als in ‘Of Ashes And Blood’ de death metal de overhand neemt, blijkt ook dat er nog altijd ruimte is voor die invloeden. Dat zorgt voor een bijzondere wending in de toch brute muziek.

Het feit dat Ethnor een bijzondere combinatie van death metal en een oosters geluid presenteert, komt onder andere door Taras Garadja. Hij is niet alleen één van de twee schrijvers van de muziek; hij speelt naast de gitaar ook de doedoek, een traditioneel instrument uit die regio. Dat zorgt ervoor dat Ethnor verrassende melodieën en sferen kan presenteren. ‘Desert Winds’ is daar ook een voorbeeld van. Hier lijkt Ethnor de luisteraar mee te willen nemen over uitgestrekte, zanderige vlaktes. Tenminste, dat gevoel schept hun geluid daar, welke dan ver van de death metal staat.

Het is duidelijk dat Ethnor meer is dan een death metal band. De ep Exile laat namelijk horen dat Ethnor een veelzijdige band is waarbij sfeer, death metal en oosterse geluiden allen prima samen gaan. Hierdoor wordt het kleine half uur aan muziek een complete beleving.

Ethnor - Exile EP

Tracklist Exile EP

1.The Awakening 03:01
2.Of Ashes and Blood 09:30
3.Desert Winds 06:10
4.River of Time 02:21
5.Godless War 07:42

Ethnor online

Bandcamp
Twitter

HAARBN PRODUCTIONS ONLINE

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén