White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

MSG (michael Schenker Group) – Immortal

50 jaar. Zo lang zit Michael Schenker al in het vak. Er zijn genoeg mensen die niet eens zoveel dienstjaren in hun gehele leven behalen. Michael Schenker lijkt nog niet van plan om te stoppen, getuige de nieuwe release. MSG, de Michael Schenker Group dus, komt via Nuclear Blast met Immortal.

MSG

Waar Michael Schenker, voormalig lid van UFO en Scorpions, van origine een Duitser is, is de Michael Schenker Group eigenlijk een Engelse band. Tenminste, de band wordt geleid vanuit London. Daarvoor heeft gitarist Michael Schenker al talloze jaren fantastische muzikanten om zich heen.

Immortal

Ondanks dat Michael Schenker zeer actief is als muzikant, is het alweer even geleden dat MSG met een plaat is gekomen. Dat was in 2011. Michael Schenker had onder tussen andere projecten die ook zijn naam droegen. Echter, nu is er de nieuwe plaat en die telt tien tracks. Dat betekent vijfenveertig nieuw Michael Schenker materiaal.

Deze nieuwe langspeler opent gelijk vurig. ‘Drilled To Kill’ laat horen dat Michael Schenker het anno 2021, of eigenlijk 2020, want toen was de plaat opgenomen, nog steeds hardrock maakt van de bovenste plank. Dat bewijst de band bijvoorbeeld ook met het felle ‘Devil’s Daughter’. De tracks bevatten sterk gitaarspel, zonder dat het alleen maar om dat instrument draait.

‘Knight Of The Dead’ laat horen dat een productie belangrijk is. Deze track heeft genoeg potentie, maar komt wat mat over. Doordat daarna de ballade ‘After The Rain’ volgt, is het fijn dat MSG daarna de boel flink wakker schud. Die ballade is overigens een heerlijke track welke prima in het straatje van de ballades in de hardrcok valt.

Beste voor het laatst

Het slotakkoord is voor ‘In Search Of The Piece Of Mind’. Dat is niet alleen de langste tarck op Immortal, het is misschien ook wel de meest indrukwekkende. Ergens lijken de geesten van Deep Purple – niet dat die band al geheel dood is, integendeel – en van Ronnie James Dio rond te hebben gedwaald in de studio. De sfeer heeft ergens ook nog een ondertoon van Black Sabbath. Daarbij wordt de gitaar op een magistrale manier op een voetstuk geplaatst. Daarmee is het slotakkoord dus wel voor meneer Schenker zelf.

Het is niet omdat een jubilaris puur in het zonnetje gezet moet worden, maar Michael Schenker zorgt zelf voor het feit dat de zon om hem heen gaat schijnen. Met de Michael Schenker Group laat hij middels Immortal horen dat zijn gitaarspel én zijn spelen in een band onsterfelijk goed is. Zo simpel is dat.

MSG - Immortal

TRACKLIST IMMORTAL

01. Drilled To Kill 
02. Don´t Die On Me Now 
03. Knight Of The Dead 
04. After The Rain 
05. Devil’s Daughter 
06. Sail The Darkness 
07. The Queen Of Thorns And Roses 
08. Come On Over
09. Sangria Morte
10. In Search Of The Peace Of Mind 

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén