White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Evile – The Unknown

Leestijd: 2 minuten

Het was in 2021 na zo’n acht jaar wachten dat er eindelijk een nieuwe plaat van het veelvuldig geroemde Evile verscheen. De zaken waren echter wel veranderd, want Matt Drake was niet meer van de partij, toch het gezicht van de band. De fans hoeven gelukkig nu niet zo lang op een opvolger te wachten, want die heeft Evile middels The Unknown al. Dat album verschijnt via Napalm Records.

Evile

Het verhaal van Evile begon in 2004. De broers Matt en Ol Drake sloegen de handen ineen met bassist Mike Alexander en drummer Ben Carter. Waar Alexander in 2009 overleden is, Ol Drake een tijd buiten de band verkeerde en Matt Drake gestopt is, is Ben Carter nog de enige in de band die een constante factor is. Mike Alexander maakte dus Five Serpent Teeth niet mee. Toen was Josh Graham al zijn vervanger, die tot op heden de bassist is.

The Unknown

In iets meer dan drie kwartier knalt Evile er op The Unknown er tien tracks doorheen. Opener ‘The Unknown’ heeft nog een mysterieuze ondertoon, maar ‘The Mask We Wear’ en ‘Monolith’ zet de band weer op het door Metallica beïnvloede spoor van de thrash. Daarbij geldt wel dat ook de jaren ’90 van Metallica van invloed zijn, wat ook in ‘When Mortal Coils Shed’ blijkt. Dat is met meer dan zeven minuten de langste track op The Unknown en daarin laat Evile horen ook de slepende kant van de metal op een rustige manier te kunnen brengen. ‘Out Of Sight’ hint dan weer meer naar de snellere en tevens ook de meer groovy kant van de thrash.

Sinds Hell Unleashed, wat die plaat uit 2021 is, is Ol Drake niet alleen de gitarist, maar ook de zanger van Evile. Dat doet hij met verve, want zijn rauwe stem past goed bij het type muziek dat dit kwartet op de planken brengt. Op die manier blijft ondanks dat Matt Drake nu al een tal van jaren niet meer in de band zit, Evile aangevoerd worden door een Drake.

The Unknown laat horen waarom Evile zo vaak bewierookt is. De thrash metal wordt op een pakkende, veelzijdige manier in het vat gegoten. Dat wilt niet direct zeggen dat alles even origineel is, maar dat maakt ook niet uit, want goed is het wel.

Evile - The Unknown

Tracklist The Unknown

1. The Unknown
2. The Mask We Wear
3. Monolith
4. When Mortal Coils Shed
5. Sleepless Eyes
6. Out of Sight
7. At Mirror’s Speech
8. Reap What You Sow
9. Beginning of the End
10. Balance of Time

EVILE ONLINE

Facebook
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén