White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Evile – Hell Unleashed

Leestijd: 2 minuten

Het was ergens rond de tijd dat Five Serpent’s Teeth uit was gekomen. Evile speelde in de kleine zaal van de 013 te Tilburg. Duidelijk was dat thrash metal verre van dood was. Toch gebeurde er veel in de carrière van deze band. Inmiddels is de groep terug aan het front. Evile komt via Napalm Records met hun langverwachte nieuwe studioplaat: Hell Unleashed.

Evile

De oorsprong van Evile ligt eigenlijk in de coverband Metal Militia. Daarmee speelden Matt Drake en Ben Carter Metallica-covers. Daaruit ontstond Evile en toen ging het snel. Toch kwam de klad er een beetje in toen Ol Drake, Matt’s broer, in 2013 verliet. In 2018 keerde hij terug op het vertrouwde nest, maar verliet Matt de band in 2020. Dat was het punt waarop Ol Drake ook de vocalen voor zijn rekening ging nemen. Ben Carter is daarmee nog het enige originele lid.

Hell Unleashed

Het heeft dan ook acht jaar geduurd sinds Skull voordat Evile met een nieuwe langspeler kwam. Hell Unleashed telt negen tracks. In iets meer dan veertig minuten passeren deze tracks. Daarvan is alleen ‘Zombie Apocalypse’ niet van hun eigen hand. Dat is een cover van Mortician.

Na enkele inleidende tonen laat Evile in opener ‘Paralysed’ horen dat men niet terug is om het rustig aan te doen. De invloed van onder andere Sepultura in de tijd van Arise, en Testament zijn goed hoorbaar. Ook ‘Gore’ gaat in die lijn door. Daarin krijgt Evile ook gezelschap van de flamboyante Brian Posehn. Die komt meezingen. ‘Incarcerated’, wat met meer dan zes minuten de langste track van de plaat is, laat vervolgens ook horen dat Evile de slepende opbouw en het genadeloos versnellen ook nog steeds in de vingers heeft.

Ol Drake

Natuurlijk is het voor degene die Skull en Five Serpent’s Teeth grijs hebben gedraaid even wennen. Toch moet worden bekend dat Ol Drake goed past bij de sound. Zijn rauwe vocalen komen bijvoorbeeld in ‘War Of Attrition’ goed tot hun recht. De kracht van oorlog komt zo namelijk sterk naar voren.

Het was lang wachten en misschien zullen sommige wenkbrauwen even gefronst worden, maar Evile is helemaal terug. Met Hell Unleashed heeft Evile niet alleen een vurige thrash metal plaat, de band heeft ook he bewijs dat Ol Drake de band aan kan voeren. Horns up.

Evile - Hell Unleashed

Tracklist Hell Unleashed

  1. Paralysed 05:03
  2. Gore 04:49 Show lyrics
  3. Incarcerated 06:16
  4. War of Attrition 04:26
  5. Disorder 04:57
  6. The Thing (1982) 04:55
  7. Zombie Apocalypse (Mortician cover) 02:31 Show lyrics
  8. Control from Above 04:51
  9. Hell Unleashed 03:57

EVILE ONLINE

Facebook
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén