White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Exa – Left In Shards

Leestijd: 2 minuten

Dat Duitsland wat met thrash metal heeft, is wereldwijd bekend. Bands als Kreator en Destruction gelden overal als inspiratoren. Het is dus ook niet gek dat in hun thuisland in hun kielzog genoeg talent zich stort op dit genre. Exa is zo’n band die voor velen als nieuwkomer zal gelden en zij hebben met Left In Shards een nieuw album.

Exa

Ja, een nieuw album, want het niet de eerste van dit gezelschap. Exa is al in 2013 opgericht en bracht in 2018 een EP uit die twee jaar later gevolgd werd door de eerste langspeler. Dat album, Cut The Past, was voor Left In Shards de enige langspeler. Misschien is dat ook de reden dat deze band nog niet direct een belletje doet rinkelen.

Left In Shards

Direct met Exa op Left In Shards duidelijk dat men niet de studio in is gedoken om het rustig aan te doen. ‘Return To Madness’ steekt het vuurtje van de thrash gelijk hoog op. Zowel de eerder genoemde bands als de Amerikaanse thrash van Slayer en Exodus lijken hun sporen hebben nagelaten in de sound. ‘Dead Child Eyes’ brengt er ook nog een hint naar Machine Head in, terwijl in ‘Hire To Fire’ ergens ook nog aan Testament gedacht kan worden.

De tien tracks laten ook horen dat Exa de thrash ook met verrassende elementen aan durft te vliegen. Een sample, een moment van cleane stem en progressieve momenten, zoals in ‘Mind Free’, geven een mooie schwung aan het geheel zonder dat de essentie verloren gaat. Die essentie is gewoon vlammende thrash. Dat men daarin ook lang zonder vocalen kan boeien, blijkt in de titeltrack. Pas na ongeveer anderhalve minuut komen die daar pas meedoen, maar men zit al op het puntje van de stoel, want die opening zweept de boel flink op.

Left In Shards is een thrash plaat geworden waar de liefhebbers van het genre blind voor kunnen gaan en waarmee Exa ongetwijfeld haar fanbase flink door zal zien groeien. Duitse thrash met internationale allure.

Exa - Left In Shards

Tracklist Left In Shards

01. Return to Madness
02. Under his Eye
03. Dead Child Eyes
04. Hire to Fire
05. Mind Free
06. Left in Shards
07. Witch Hunt
08. Cease to Exist
09. Circadian
10. King Terror

Exa online

Website
Facebook
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén