White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Kerry King kondigt album aan en heeft single online

Leestijd: 2 minuten

Ja, het is offcieel. Slayer-icoon Kerry King is nog niet klaar met muziek maken en daarom heeft de meester van de thrash een album aangekondigd. Daarbij komt ook nog eens het heugelijke feit dat de eerste single al online staat.

Dat album van Kerry King zal op 17 mei uit gaan komen en draagt de titel From Hell I Rise. Die release komt uit via Reigning Phoenix Music. Zoals gezegd heeft meneer King daarvan de eerste single al online gezet. Dat nummer heet ‘Idle Hands’. Die track belooft gelijk veel goeds voor zijn soloalbum. Check dat maar hier.

Reactie Kerry King over album

“After three days in the studio, Paul and I passed each other in the hall, and I said, ‘You know what?  ‘This is f*cking fun!’  We were just having a great time! I knew early on that I wasn’t done, and I had no intention of not continuing to play.”

Kerry King haalt daar ook direct de drummer van dienst mee aan, Paul Bostaph. Die twee hebben in Slayer genoeg tijd samen doorgebracht en blijkbaar kriebelde het dus bij beide. Om de line-up van From Hell I Rise nog sterker te maken, heeft Kerry King Mike Osegueda van Death Angel als vocalist, Hellyeah’s Kyle Sanders op de bas en Phil Demmel als gitarist naast zich. Die laatste maakte naam met Machine Head, maar is inmiddels terug op het vertrouwde nest van Vio-Lence.

Om de sound in goede banen heeft Kerry King voor dit album niemand minder dan Josh Wilbur als producer weten te strikken. Die behoeft in de metalwereld ook geen introductie meer. Dit belooft zo ontzettend veel goeds dus voor die debuutplaat. Totdat er meer nieuws is, eerst maar even ‘Idle Hands’ grijsdraaien.

Kerry King - From Hell I Rise

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén