White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Face The Day – Echoes Of The Child’s Mind

Als een album er piekfijn verzorgd uitziet, is dat al een fijne binnenkomer. Dat geldt hier ook. De release komt in een digipak die vervolgens ook nog in een mooi kartonnen hoesje zit. Dan sta je als band al met 1-0 voor. Die release waar het om gaat, is Echoes Of The Child’s Mind van Face The Day.

Face The Day

Face The Day is de band waarachter de Tsjechische Martin Schuster schuil gaat. Hij zingt, speelt gitaar en doet nog een hoop dingen. Alleen voor de ritmesectie heeft hij gezelschap in de band. Bassist Dominik Vozobule en drummer Roman Vicha vormen zijn muzikale ondersteuning in Face The Day. In 2016 bracht de band haar eerste langspeler uit, welke twee jaar daarop gevolgd werd door Stuck In Present.

Echoes Of The Child’s Mind

De nieuwe plaat, welke in 2022 is uitgekomen, heeft dus twee keer zo lang op zich laten wachten als de voorganger. Alvast voor de fans niet te hopen dat dit voor de eventuele opvolger ook gaat gelden, want dan moet men dus al acht jaar wachten. Dat terzijde. Hier gaat het om Echoes Of The Child’s Mind, welke acht nieuwe tracks van Face The Day oplevert.

Die muziek start direct met ‘It’s Over’, het magnum opus van deze release. In meer dan acht minuten voert Face The Day de luisteraar meer naar sferen waar Pink Floyd en Porcupine Tree ondersteuning lijken te krijgen van Mogwai en My Sleeping Karma. Dat geeft zowel hallucinerende melodieën als indringende progressieve rock op. In de kleine veertig minuten aan muziek op Echoes Of The Child’s Mind zijn er ook nog momenten, zoals in ‘There’s A Place In My Mind Where I Tend To Hide’, waarop Radiohead van invloed lijkt.

Echoes Of The Child’s Mind laat horen dat Face The Day niet alleen de vormgeving van de release, maar ook de muziek uiterst goed verzorgt. Zowel qua productie als qua songwriting een heerlijke release voor de liefhebber van progressieve rock.

Face The Day - Echoes Of The Child's Mind

Tracklist Echoes Of The Child’s Mind

1.It’s Over 08:13
2.Grown Up 03:53
3.There’s a Place in My Mind Where I Tend to Hide 05:39
4.Bright Dot in the Darkness 04:52
5.Dawn 03:43
6.Entangled Souls 04:02
7.Panta Rhei 02:24
8.Last Kiss 04:56

Face The Day online

Bandcamp
Facebook
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén