White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

=Fudge= – Dust To Come

De Duitse metalband =fudge= geldt als een band die zich buiten de muziek om laat inspireren door de horror. Die invloed is ook duidelijk te bemerken bij de eerste langspeler van deze band. Dust To Come, welke verschijnt via Fastball Music, komt met een eveneens door =fudge= gemaakte strip.

=fudge=

Deze groep vindt haar oorsprong in 2012. De gitaristen en zanger zijn er vanaf dat moment bij, de ritmesectie heeft later nog wisselingen ondervonden. Misschien is dat ook de reden dat =fudge= pas acht jaar na het oprichten met de eerste langspeler komt. Wel bracht de band al een EP en een single uit. De tracks van die EP staan niet op Dust To Come, de single ‘Bittersweet Revenge’, uit 2017, wel.

Dust To Come

In een klein uur schotelen deze Duitse heren de liefhebber veertien tracks voor. ‘Silenty’ geldt als intro op de plaat en ‘Death To Man’ en ‘Reprise’ gelden eveneens als intermezzo’s. ‘Dust To Come Part II’ is met meer dan tien minuten de langste op de schijf, terwijl ook ‘Bittersweet Revenge’ de acht minuten aantikt.

Muzikaal is =fudge=  het best te omschrijven als een band die melodische death metal, groove en door synthesizers beïnvloede rock in een mix gooit. ‘Into The Whispers’ en ‘The Summoning’ laten dat goed horen. Door die tracks zit men direct in de plaat. Misschien zijn de drums hier en daar wat mechanisch qua sound, maar dat is wel passend voor het geheel.

Zoals gezegd is de langste track op Dust To Come deel twee van de titeltrack. Hier wordt echter een verhaal verteld dat aan het eind nog vervormd wordt. Door de spookachtige bijgeluiden is het een beetje een vreemde gewaarwording aan het eind van een rockende plaat. Gelukkig volgt daarna nog ‘Bittersweet Revenge’. Hoezo kan een titel dubbel zijn qua lading!

Stripboek

Dust To Come komt gepaard met een stripboek. Zonder al te veel hierover te verklappen, kan wel gezegd worden dat het geen stripverhaal is voor de tere zieltjes op deze aardkloot. Men moet wel opgewassen zijn tegen obscene beelden en de nodige dosis aan bloed. Ja, =fudge=  is beïnvloed door de horror.

=fudge=  heeft met Dust To Come  een bijzondere eerste langspeler afgeleverd. Muzikaal laat de band genoeg interessants horen en in combinatie met het stripboek wordt het een complete belevening. Echter, er zijn ook momenten die de wenkbrauwen zullen fronzen. Toch een band met genoeg potentie om door te groeien.  

Fudge - Dust To Come

Tracklist Dust To Come

 1. Silently 01:40
 2. Into the Whispers 03:22
 3. The Summoning 03:07
 4. GODS 03:47
 5. Mechanical Human 03:36
 6. I’m a Wolf 04:55
 7. Death to Man 00:47
 8. Dust to Come 03:38
 9. Thousand 04:00
 10. Reprise 00:59
 11. Confession 05:50
 12. For Those Who Live in Fear 03:54
 13. Dust to Come pt. II 10:20
 14. Bittersweet Revenge 08:01

=Fudge= online

Facebook
Website
Instagram
Twitter

Fastball Music online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén