White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mr. Bungle – The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo

Leestijd: 2 minuten

The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo. Weer een heruitgave van een release die nooit groot is geworden? Nee. De titel mag dan wel zo lijken, maar het is geen obscure afstofbeurt van oud werk. Mr. Bungle is namelijk voor The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo opnieuw de studio ingedoken. De release verschijnt via Ipecac Recordings.

Mr. Bungle

Ja, dit is zo’n naam waarvan veel mensen zeggen ‘ja’, maar eigenlijk niet exact weten wat het nu ook alweer was. Ja, Mike Patton is verantwoordelijk voor de vocalen en Trey Spruance en Trevor Dunn zijn dan gelijk weer namen die minder belletjes doen rinkelen. Scott Ian en Dave Lombardo doen dat wel. De gitarist van Anthrax en ex-drummer van o.a. Slayer waren ook betrokken bij die eerste release. Alleen, zij maken pas sinds afgelopen jaar deel uit van deze formatie.

Mr. Bungle bracht in de jaren ’80 vier demo’s uit, en in de jaren ’90 drie langspelers. Tegen het eind van 2000 werd er niks meer van Mr. Bungle vernomen. Tot de doorstart van afgelopen jaar. The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo betreft de eerste demo van de band die volledig opnieuw is opgenomen.

The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo

Mr. Bungle staat bekend om de experimentele rock annex metal. Op deze release is duidelijk te horen dat de begindagen vooral de banden met de punk, rock en metal aanhaalde. ‘Hypocrites/Habla Español O Muere’ geeft echter die verrassende wendingen al weer. Hier ramt Dave Lombardo op een wijze die men van Dead Cross kent op de drums, maar durft Mike Patton het ook aan om kinderliedjes tussendoor op te halen. Daardoor wordt bijna vergeten dat het nummer muzikaal ook bij een breed metalpubliek in de smaak zal vallen.

Eén van de krachten van Mr. Bungle is natuurlijk het stemgebruik van Mike Patton. Dat het meer is dan alleen zingen wat de frontman van o.a. Faith No More en Dead Cross doet, blijkt onder andere in ‘Methamatics’. Door de jaren heen is zijn stemgebruik nog gevarieerder geworden, waardoor hij dit hier ook mooi in de strijd gooit.

De muziek past nog prima in de jaren ’80, maar de sound is echt van nu. Daardoor kan The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo van Mr. Bungle gezien worden als zeer hot. Hier komen liefhebbers van punk, thrash en metal samen.

Mr. Bungle - The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo

Tracklist The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo

Grizzly Adams 2:56
Anarchy Up Your Anus 2:15
Raping Your Mind 5:53
Hypocrites / Habla Español O Muere 3:43
Bungle Grind 6:30
Methematics 8:45
Eracist 3:52
Spreading The Thighs of Death 5:59
Loss For Words 4:16
Glutton For Punishment 4:49
Sudden Death 7:30

Mr. Bungle online

Website
Twitter

Ipecac Recordings online

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén