White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

GWAR – Scumdogs Of The Universe (re-release)

Leestijd: 2 minuten

De naam GWAR zegt elke metalhead wel wat en ook iedereen heeft er een mening over. Soms wordt door de hele entourage vergeten dat GWAR ook nog gewoon een vette metalband is. In dat kader moet men alert zijn, want GWAR komt met een heruitgave van Scumdogs Of The Universe. Die komt nu uit via Pit Records.

GWAR

Gestart in 1984 maar vooral aan het eind van de jaren ’80 steeds meer bekend vergaard, kwam GWAR in 1990 met Scumdogs Of The Universe. Dave Brockie was nog de zanger en Michael Bishop speelde nog de bas. Die laatst genoemde is inmiddels de zanger, waardoor de knipperlichtrelatie met Casey Orr ook weer aan is. Die neemt namelijk de baspartijen weer voor zijn rekening.

Scumdogs Of The Universe

Het is nu exact dertig jaar geleden dat GWAR met deze plaat kwam. Scumdogs Of The Universe komt dan ook uit op de dertigste van oktober, om maar even bij het getal te blijven. Speciaal voor deze gelegenheid is deze plaat opnieuw van een master en mix voorzien. Tevens is de artwork veranderd.

Zoals men laat weten, klinkt Scumdogs Of The Universe nu zoals deze plaat eigenlijk had moeten klinken. De huidige technieken zorgen ervoor dat de sound wat voller is, maar de vocalen zijn gelukkig nog steeds hetzelfde. Dat geldt ook voor de immer ludieke teksten. ‘Maggots’ is daar een goed voorbeeld van. Dit is tevens een bewijs van waarom GWAR ook voor de muziek meer dan interessant is.

Ronan Chris Murphy heeft zijn werk goed gedaan. GWAR knalt met Scumdogs Of The Universe op een mooie wijze door de speakers. Een goede reden om het glas te heffen en het volume vol open te draaien.

Gwar - Scumdogs Of The Universe

Tracklist Scumdogs Of The Universe

01 The Salaminizer 3:35
02 Maggots 4:07
03 Sick Of You 3:10
04 Vlad The Impaler 3:18
05 Slaughterama 5:04
06 King Queen 8:09
07 Horror Of Yig 5:19
08 Love Surgery 5:13
09 Sexecutioner 4:01
10 The Years Without Light 2:48
11 Black And Huge 3:10
12 Death Pod 3:33
13 Cool Place To Park 4:04

GWAR online

Website
Facebook
Bandcamp
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén