White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gaerea – Mirage

Leestijd: 2 minuten

Het uit Portugal afkomstige Gaerea heeft iets met twee jaar. De band kwam twee jaar na diens oprichting met de eerste langspeler, Unsettling Whispers, om vervolgens twee jaar daarna met Limbo te komen. Die langspeler krijgt nu, wederom twee jaar later, een opvolger. Via Season Of Mist komt Gaerea met Mirage.

Gaerea

Zoals gezegd is Gaerea een band uit Portugal. Ondanks het zonnige karakter van het klimaat in Portugal stort deze band zich vol overtuiging op de black metal. In het verleden is de band muzikaal al gelinkt aan groepen als Behemoth, Mgla en Uada, terwijl ook de Franse scène haar sporen na lijkt te laten in de sound.

Mirage

De nieuwe plaat telt in de standaardversie acht nummers. Wie geluk heeft, treft in ‘Dormant’ een negende track aan. Die versie komt dan ook tot een uur aan muziek. Alle tracks hebben een titel die slechts één woord bedraagt. Dat valt op. ‘Arson’ is van al die nummers de langste. Dat nummer duurt bijna negen minuten. Die track laat horen dat Gaerea ook oog heeft voor het sferische aspect van het genre. In dat kader zou ook Der Weg Einer Freiheit nog van invloed kunnen zijn. Negen minuten laat Gaerea alles passeren wat er in hun mars ligt. Daarmee is ‘Arson’ niet alleen de langste, maar ook één van de meest indrukwekkende tracks op Mirage.

‘Ebb’ geeft onbewust aan dat Gaerea toch wel Portugeser is dan men vermoedt. Wie goed luistert, lijkt in het stemgeluid hier en daar hints te proeven van de zanger van Moonspell. Alsof hij de black metal uit zijn longen krijst. Echter, dat is maar op momenten, maar dat maakt wel een mooi bruggetje naar die Portugese grootheid.

Melodie

Eén van de zaken die het erg prettig maakt om naar Mirage te luisteren, is de gepaste dosis melodie die Gaerea in de muziek legt. Dat zorgt voor veel schwung, zelfs als de drums de hele wereld omver willen blasten. ‘Salve’ en de titeltrack ‘Mirage’ zijn daar goede voorbeelden van.

In tegenstelling tot wat Limbo twee jaar terug aan ervaring gaf, is Mirage een langspeler geworden die Gaerea de luisteraar vanaf de eerste klanken aan zich bindt. Puik staaltje black metal in de lijn van de genoemde bands.

Gaerea - Mirage

Tracklist Mirage

1. Memoir
2. Salve
3. Deluge
4. Arson
5. Ebb
6. Mirage
7. Mantle
8. Laude
9. Dormant (Bonus track)

GAEREA ONLINE

Bandcamp
Facebook
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén