White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Venom Inc. – There’s Only Black

Sinds het moment dat Venom Inc. serieus als band met muziek bezig is, is menig metalhead verknocht aan deze groep die voortkomt uit de geschiedenis van het roemruchte Venom. De debuutplaat was lekker, maar de opvolger liet lang op zich wachten. Nu is dan wel daar. There’s Only Black is die nieuwe plaat van Venom Inc., welke uitkomt via Nuclear Blast.

Venom Inc.

Ondanks dat de band voortkomt uit de line-up met Demolition Man, Mantas en Abaddon is het zo dat niet meer de line-up van nu is. Abaddon maakt geen deel meer uit van de band, waarover genoeg geschreven is. War Machine is zijn vervanger, een drummer die nooit stilzit en onder andere gekend kan worden van The Absence en momenteel ook Ex Deo.

There’s Only Black

De nieuwe plaat van deze groep laat in de titel al blijken dat de thematiek nog steeds lekker donker is, letterlijk. Dat zwarte komt natuurlijk in de geschiedenis van de groep ook sterk terug. Wie dat niet snapt, heeft geen kaas van het black metal-brood gegeten. Nu heeft het drietal een twaalftal aan nieuwe tracks daar. ‘Don’t Feed Me Your Lies’ is daarvan met net geen zes minuten de langste. Die track onderstreept ook het furieuze, rauwe karakter van Venom Inc.. Opener ‘How Many Can Die’ laat dat ook goed horen.

Dat het trio ook oog heeft voor rust, blijkt uit ‘Burn Liar Burn’. Voordat men de muzikale hel laat losbarsten, weten de heren nog een tal van minuten rustig en slepend de muziek te presenteren. Die lange, instrumentale intro laat horen dat het gezelschap ook oog heeft voor de melodie. Dat is een troef die op There’s Only Black goed ingezet wordt.

There’s Only Black is de stormachtige plaat die van een gezelschap als Venom Inc. verwacht mag worden. Tenminste, gezien de maat die de groep zelf gelegd heeft. Dit is een plaat om loeihard door de speakers te laten knallen.

Venom Inc. - There's Only Black - Artwork

Tracklist There’s Only Black

01    How Many Can Die    (03:21)
02    Infinitum    (03:47)
03    Come To Me    (03:46)
04    There’s Only Black    (04:49)
05    Tyrant    (05:25)
06    Don’t Feed Me Your Lies    (05:51)
07    Man As God    (03:23)
08    Burn Liar Burn    (05:32)
09    Nine    (03:34)
10    Rampant    (04:06)
11    The Dance (04:54)
12    Inferno    (05:19)

Venom Inc. online

Website
Facebook
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén