White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Geoff Tyson – Drinks With Infinity

Wat hebben Geoff Tyson en Steve Vai met elkaar gemeen? Juist, het zijn de enige twee leerlingen van meestergitarist Joe Satriani die ‘geslaagd’ zijn voor diens cursus. Via bands als T-Ride en Stimulator en touren met onder andere Nazareth en Fun Lovin’ Criminals presteert hij nu vooral solo. Geheel in eigen beheer komt Geoff Tyson met Drinks With Infinity.

Geoff Tyson

Toch zal de naam Geoff Tyson niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen. Hij is echter al nagenoeg zijn hele leven met muziek bezig. Tyson was drie toen hij piano leerde spelen en tien jaar later leerde hij de kneepjes van de gitaar zoals aangehaald van Joe Satriani. Op zijn middelbare school speelde hij onder andere met Alex Skolnick.

Inmiddels staat Geoff Tyson niet meer onder contract bij een platenmaatschappij. Daarbij is hij nu ook woonachtig in de Tsjechische hoofdstad Praag. Muziek maken doet hij dus nog wel. Op Drinks With Infinity speelt Geoff Tyson het meeste zelf. De drums heeft hij echter overgelaten aan Eduard Stepánek en Mackenzie Hine.

Gitaar centraal

De muziek van Geoff Tyson doet in opener ‘Six Weeks Of Tina’ nog denken aan een gitaar gedreven vorm van bluesrock. Dat bluesy karakter verdwijnt in ‘Shag’ en ‘Strawberry Napalm’. Dan blijkt de hardrock hetgeen te zijn dat duidelijk in de vingers van deze zeer begenadigd gitarist zit. Zijn skills zijn uiterst geniaal en liggen in de lijn van Satriani en Vai. Toch blijven de liedjes wel echts liedjes, ook al komt er geen stem aan te pas.

Op Drinks With Infinity worden de tracks ook niet allemaal in hetzelfde tempo gespeeld en zijn de nummers geen moment te lang. ‘Like Life Is Set In Stone’ is een mooie, ballade-achtige track, terwijl ‘Bark’ lekker fel en virtuoos is. De achtergrond vocalen op deze plaat worden verzorgd door Dashi. Dat geeft een mooie gelaagdheid in de songs, zoals in ‘Monkey Love’.

Albums waarop een gitaarvirtuoos lekker zijn ding doet, zijn niet direct altijd de platen die van begin tot het eind weten te boeien. In het geval van Drinks With Infinity van Geoff Tyson gaat dat niet op. Deze tien tracks laten horen dat deze gitarist het liedje niet vergeet. En ook dat is een kwaliteit.

Geoff Tyson - Drinks With Infinity

Tracklist Drinks With Inifnity

01. Six Weeks Of Tina
02. Shag
03. Strawberry Napalm
04. Like Life Is Set In Stone
05. Bark
06. Asabara
07. Monkey Love
08. Freckle
09. Are You With Me?
10. Liquid Kitty

Geoff Tyson online

Website
Bandcamp
Twitter
Facebook
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén