White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gia G – Cosmic Wave EP

Eigenlijk is het wel lef hebben: als gitariste die een broertje dood heeft aan vocalen een release uitbrengen in de week dat de meester Steve Vai dat ook doet en waar Joe Satriani ook een nieuwe plaat aan heeft gekondigd. Die bravoure hoort bij Gia Federico, beter bekend als Gia G. Zij, Gia G dus, komt via Sliptrick Records met de ep Cosmic Wave.

Gia G

De naam van Gia G mag dan klinken als een persoon, maar het is ook de naam van haar band. Bassist Mark George en drummer Paul Angle maken deze uit Boston afkomstige groep compleet. Toch draait het wel echt om het fabelachtige gitaarspel van de dame in kwestie.

Cosmic Wave EP

Op de ep Cosmic Wave heeft Gia G drie tracks geplaatst. Opener ‘Cosmic Wave’ etaleert haar vurige gitaarspel op een mooie wijze. Duidelijk komt hier ook haar virtuoze tapwerk naar voren, welke in dienst staat van het liedje en niet van een show-off. ‘Reminiscing’ is de rustigste van de drie. Waar Gia G in de overige tracks duidelijk de rock als basis heeft, durft zij hier ook de blues in het spel te betrekken. De tokkelende basis is daarvoor ideaal. Dan blijkt ook dat zij op een lager tempo de aandacht goed kan vasthouden. ‘IntricalFusion’ geeft weer meer gas en bewijst andermaal dat de afwezigheid van vocalen niet erg is.

De drie tracks van Gia G op de ep Cosmic Wave laten horen dat het zelfvertrouwen van deze Amerikaanse meer dan terecht is. Er is duidelijk leven na Satriani en Vai, al zijn zij natuurlijk nog lang niet uitgespeeld.

Gia G - Cosmic Wave EP

Tracklist Cosmic Wave EP

  1. Cosmic Wave
  2. Reminiscing
  3. IntricalFusion

GIA G ONLINE

Facebook 
Youtube 
Instagram 
Twitter 

SLIPTRICK RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén