White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gluttony – Drogulus

Leestijd: 2 minuten

Wat zijn veertig minuten op een leven? In een euforische staat zijn die zo om, terwijl ramptoeristen ergens op de zeebodem nabij de Titanic veertig minuten als ongekend lang zullen ervaren. Feitelijk duurt het even zo lang. De eerste tonen van de kleine veertig minuten aan muziek op Drogulus van Gluttony hinten naar de eerste categorie.

Gluttony

Ooit gevormd door Anders Härén, maar al snel uitgegroeid tot een volwaardige band, is Gluttony een van de exponenten van de kieharde Zweedse death metal. Daarbij moet wel begrepen worden dat Zweden meer is dan de Göteborg-club met onder andere At The Gates. Gluttony heeft eerder raakvlakken met Entombed.

Drogulus

Drogulus is de derde langspeler van Gluttony. Zoals eerder al aangehaald is, duurt de release net geen veertig minuten. Daarin passeren elf tracks de revue. Daarvan gaat alleen ‘Of Blasphemous Infinity’ de grens van de vier minuten over. Daarmee is het dan ook direct de langste track van deze release. Overigens geldt dat de digitale uitgave van dit album twee tracks minder heeft. ‘The Abyss Triumphant’ en ‘Coruscant Darkness’, beide lekkere tracks, ontbreken daar.

Het album is nog geen drie tellen bezig of men weet al waar die aan toe is, want Gluttony knalt er op Drogulus direct vol gas in. Daarbij geldt dat de death metal met veel intensiteit door de speakers wordt geknald. ‘The Pallid Mask’ en ‘Feed Off The Flesh’ zetten gelijk de toon. Er zijn bands die wel ergens inkakken, maar dat gaat bij Gluttony niet op. Aan het eind van het pompeuze ‘Temples Of Tsathougga’ komt er wel even een sample kijken, maar dat is slechts een moment dat de luisteraar eenmaal adem kan halen voor het eindsaluut.

Wie van death metal in de lijn van Entombed en ook Dismember houdt, zal van die kleine veertig minuten aan muziek op Drogulus van Gluttony louter een overdosis aan energie krijgen. Fel, meeslepend en recht voor z’n raap, dus death metal ten top.

Gluttony - Drogulus

Tracklist Drogulus

1 The Pallid Mask
2 Feed Off the Flesh
3 Legions of Eternal Death
4 Drogulus
5 Of Blasphemous Infinity
6 Under Rotting Portraits
7 Old in Wrath and Woe
8 Temples of Tsathoggua
9 Towers of Frost
10 The Abyss Triumphant
11 Coruscant Darkness

Gluttony online

Website
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén