White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Håkon Høye – Nights At The Surf Motel

De titel van de plaat is misschien een beetje misleidend. Er zijn mensen die gaan denken dat de plaat is opgenomen in het motel met de naam Surf. Dat is niet zo. Håkon Høye heeft Nights At The Surf Motel opgenomen in de Kitchen Studio, die gevonden kan worden in Oslo, Noorwegen. De plaat verschijnt via Big H Records.

Håkon Høye staat bekend om het feit dat hij zich niet richt op louter één stijl. Deze muzikant lijkt zich sowieso niet puur op één ding te kunnen focussen, want naast het gegeven dat vele stijlen van invloed zijn op zijn sound, is hij ook verantwoordelijk voor meerdere lagen op deze plaat. Zo is hij verantwoordelijk voor het stemgeluid en de gitaar, terwijl hij op een aantal tracks ook nog de bas voor zijn rekening neemt.

Op Nights At The Surf Motel heeft Håkon Høye tien tracks geplaatst. Die zorgen voor vijftig minute aan muziek. Qua stijlen zijn de blues, de rock ’n roll en de soul duidelijk in zijn sound te horen. Daarbij lijkt het wel dat de blues deze dans met verschillende partners mag leiden, zonder die leiding af te hoeven geven.

‘Good Thing’ laat horen dat de blues met zijn muzikanten op een lekkere, haast zwoele manier vertolkt wordt. De soul is daar in het stemgeluid ook te horen. Dat komt mede door de achtergrondstemmen. ‘Junkyard Of Dreams’ opent daarentegen juist meer alsof The Rolling Stones de studio zijn binnen gekomen.

Van de tien tracks op Nights At The Surf Motel zijn er acht van eigen hand. Twee zijn covers. Daarin worden Curtis Mayfield en Richard Berry geéerd. ‘You Must Believe Me’ en ‘Sweet Sugar You’ laten horen dat Håkon Høye ook tracks van een ander met zijn eigen signatuur kan spelen. Wie de originelen kent, zal weten dat covers betreft. De leek zal dit niet opmerken.

Håkon Høye heeft met zijn muzikale kameraden een heerlijke blues-georiënteerde plaat gemaakt. Doordat hij open staat voor andere genres, is Nights At The Surf Motel een verrassende, brede plaat geworden waar ook mensen van buiten de blues makkelijk in kunnen opgaan.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
39 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén