White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hegemon – Sidereus Nuncius

Misschien gaat er niet direct een belletje rinkelen bij de naam Hegemon, maar deze uit Frankrijk afkomstige band draait al wel lang mee. Sterker nog, onlangs kwam de groep alweer met de vijfde langspeler. Sidereus Nuncius van Hegemon is verschenen via Les Acteurs De L’Ombre Productions.

Hegemon

De oorsprong van deze band ligt al in 1996. In de dagen dat de Scandinaviërs de black metal op de kaart zetten, begonnen deze muzikanten uit het zuiden van Frankrijk zich ook daarmee in te laten. Van die line-up is nog steeds een groot deel actief in de band. Vier jaar later verscheen de eerste langspeler van Hegemon.

Sidereus Nuncius

Deze vijfde langspeler van dit vijftal telt acht tracks. Samen zijn die goed voor een kleine vijfenveertig minuten aan muziek. Echter, voordat die muziek gaat klinken, ervaart de luisteraar al de prachtige vormgeving van de release. De donkere tinten zorgen dat de gouden letters er echt uit springen. Op die manier staat Hegemon al met 1-0 voor.

Muzikaal laat Hegemon horen dat men de black metal tot in de kleinste aderen voelt stromen. ‘Ascendency Of Astral Chaos’ laat dat goed horen. Het is duidelijk dat deze Fransen de Noorse leerschool goed hebben gebruikt, om dit zelf uiterst goed in uitvoering te brengen. Dat men daarbij ook het tempo hier en daar wat durft te vieren, past perfect in de muziek. Een experimentje hier en daar zorgt er ook voor dat het geen cliché plaat wordt. Tegenover die slepende kant staat dat Hegemon ook zeer vlammend en snel kan zijn. ‘Shape Shifting World’ laat dat goed horen.

Sidereus Nuncius is een black metal plaat geworden die onderstreept dat Hegemon na al die jaren nog steeds gewoon trouw blijft aan het genre. Eigenlijk is dat in de zo snel veranderende wereld wel een fijne conclusie.

Hegemon - Sidereus Nuncius

Tracklist Sidereus Nuncius

1. Heimarménè
2. Mellonta Tauta
3. Shamanic Cosmocrator
4. Ascendency Of Astral Chaos
5. Shape Shifting Void
6. Ad Astra Per Obscura
7. Black Hole Womb
8. Your Suffering, My Pillars

Hegemon online

Facebook 
YouTube  
Website  
Reverbnation 
Soundcloud 
Bandcamp

Les Acteurs De L’Ombre Productions online

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén