White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

High Fighter – Live At WDR Rockpalast

Eigenlijk is het begrip in de wereld van de livemuziek: Rockpalast. Deze lang draaiende show in Duitsland geldt als een plaats waar een band een ongekende exposure kan krijgen. Live muziek wordt daar op een ongekende wijze gestimuleerd. High Fighter had ook de eer een show door dat programma te mogen spelen. Die opnames worden nu gebruikt voor een nieuwe release, want High Fighter komt met Live At WDR Rockpalast.

High Fighter

De oorsprong van High Fighter ligt al in 2014. Eigenlijk is de line-up altijd constant geweest, tot 2020. Toen is gitarist Christian Pappas de band uitgegaan, waarna het vijftal door is gegaan als viertal. In die samenstelling werkt High Fighter dan ook aan de aankomende, derde langspeler.

Live At WDR Rockpalast

Deze liverelease van High Fighter geldt in dat opzicht ook als een mooi laatste saluut aan de samenwerkingen met Pappas. Dit zou uiteindelijk de laatste show van hem in High Fighter zijn. De release telt acht tracks, waarvan er vier aan de a-kant en evenzoveel aan de b-kant te vinden zijn, want inderdaad, het betreft een release op vinyl, via Argonauta Records. Digitaal verschijnt Live At WDR Rockpalast van High Fighter ook, maar dan kan men niet spreken van een a- en b-kant.

De set, gespeeld in de afwezigheid van een publiek door de wereldwijde covid-problematiek, betrekt alle releases van High Fighter. Dat komt omdat het vijftal niet alleen de twee langspelers uit hun carrière aandoet, maar middels ‘Black Waters’ ook de debuut-ep The Goat Ritual.

Sludge vs. Stoner

Wie de acht tracks goed in zich opneemt, zal merken dat High Fighter een band is die niet zomaar in een hokje te plaatsen is. De invloeden van de sludge en stoner zijn voelbaar, terwijl men ook in ‘When We Suffer’ ook nog noten plaatst zoals men dat gewend is van de shoegaze-rockers van ASG.

Waar het muzikaal een blend is van heavy stijlen die op een pakkende wijze de oren binnen dringen, heeft High Fighter nog een andere kracht. Mona Miluski. De vocaliste weet op de cleane momenten te hinten naar DOOL, terwijl zij even zo goed ook bruut uit de hoek kan komen. Die cleane vocalen overheersen, waardoor een track als ‘A Silver Heart’ in het straatje van een breed publiek zal vallen.

De eerste liverelease van het uit Hamburg afkomstige High Fighter laat horen dat deze band zelfs weet te rocken als er geen publiek is. Die energie weten de leden blijkbaar toch naar boven te brengen. Live At WDR Rockpalast zet High Fighter is een mooi rijtje bands.

High_Fighter_Cover_Live_at_WDR_Rockpalast_Vinyl_HiRes

Tracklist Live At WDR Rockpalast

Side A:
01. Darkest Days
02. When We Suffer
03. Dead Gift
04. Black Waters

Side B:
05. A Silver Heart
06. Down To The Sky
07. Before I Disappear
08. Shine Equal Dark

High Fighter online

Facebook
Instagram
Bandcamp

Argonauta Records online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén