White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Himalayas – From Hell To Here

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk was het iets dat alleen nog ontbrak in het verhaal van de uit Wales afkomstige rockers van Himalayas: een langspeler. Ondanks dat de groep al een flinke poos meedraait, heeft het tot nu geduurd voordat er één op de planken lag. Die eerste langspeler van Himalayas heet From Hell To Here en verschijnt via Nettwerk.

Himalayas

Dit viertal uit Cardriff heeft zich flink op de kaart gezet als liveband. De shows zijn energiek en bracht de band al onder andere op prestigieuze festivals als Reading en Leeds, terwijl ze ook al naar de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn gegaan voor een showcase op SXSW. Toch had de band alleen maar één EP op zak. Dat was Ecstasy en die kwam al in 2016 uit.

From Hell To Here

Na een flink aantal singles in de tussentijd gelanceerd te hebben, is Himalayas na een weloverwegen keuze bij Nettwerk terechtgekomen. Een deel van de twaalf nummers op deze langspelers kan dan ook al gekend worden. Daarbij is de sound erg familiar, waardoor het sowieso heel herkenbaar klinkt.

Himalayas opent met ‘From Hell To Here’ alsof Queens Of The Stone Age in een relatie met Arctic Monkeys gedoken is en hun opzwepende, stuwende rock met de Britse flair brengt. Kortom, dat betekent heel pakkend en heel erg rockend. ‘Darkest Before The Dawn’ en ‘Alone’ zijn daar ook goede voorbeelden van, al hadden ook een tal van andere tracks hier als voorbeeld genoemd kunnen worden.

Aanstekelijk van A tot Z

‘Flatline’ is een goed voorbeeld van de onbevangenheid waarmee Himalayas erin knalt. De energie die live de kracht is, glijdt ook door de speakers de huiskamer in. Daarvoor moet ook een groot compliment aan de productie van From Here To Hell worden gemaakt, want daardoor is de plaat van begin tot eind echt heel aanstekelijk. Zelfs afsluiter ‘After Time’, welke wel doet denken aan het … Like Clockwork-album van QOTSA en waar de band zowaar nog wat rust pakt, weet te imponeren.

Er zijn debuutplaten die overdonderend waren, maar From Hell To Here laat de wereld horen waarom Himalayas al die status van zeer hot had bereikt. Het moet gek lopen als dit niet een hele grote gaat worden de komende jaren.

Himalayas - From Hell To Here

Tracklist From Hell To Here

 1. From Hell To Here
 2. Darkest Before The Dawn
 3. Somebody Else
 4. Into The Trap
 5. Mistakes
 6. The Mirror
 7. Alone
 8. Leave This Place
 9. Out Of The Dark And Into The Light
 10. Flatline
 11. Will We Make It
 12. After Time

Himalayas online

Website
Twitter
Facebook
Instagram
TikTok

NETTWERK ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram
Tiktok

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén