White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Savage Grace – Sign Of The Cross

Leestijd: 2 minuten

Het heeft heel lang geduurd voordat de Amerikaanse band Savage Grace met hun derde langspeler kwam. Meerdere keren kwam de band bijeen, maar inmiddels lijkt het heilige vuur echt weer te branden. Via Massacre Records is dan ook Sign Of The Cross, de nieuwe langspeler van Savage Grace, uitgekomen.

Savage Grace

De band werd al aan het begin van de jaren ’80 opgericht, maar ging een ruime tien jaar later uiteen. Meermaals kwam de groep terug in de picture, maar echt definitief terug is Savage Grace pas sinds 2020. Afgelopen jaar kwam er ook nog een nieuwe drummer bij. Tijd dus om eindelijk met de opvolger van het in 1986 verschenen After The Fall From Grace te komen.

Sign Of The Cross

In een ruime vijftig minuten laat Savage Grace horen dat de sferen van de vlammende heavy metal uit de ’80 nog steeds levendig is. De tien tracks voeren de luisteraar echt mee naar die tijdsgeest. ‘Stealin’ My Heart Away’ onderstreept dat. Ondanks dat de gitaarsolo hier net wat minder vlammend getimed is als in bijvoorbeeld ‘Automotion’, sieren de hoge vocalen de tijdsgeest. Op momenten als in ‘Slave Of Desire’ zijn de drums ook lekker pompend, zodat de liefhebbers van speed metal ook kunnen aanhaken.

Sign Of The Cross is geen plaat waarmee Savage Grace de wereld zal doen stilstaan of opschudden. Het is een oerdegelijke plaat die vooral de heavy metal in de geest van de jaren ’80 van begin tot eind viert, zowel qua thematiek als qua songwriting.

Savage Grace - Sign Of The Cross

Tracklist Sign Of The Cross

  1. Barbarians at the Gate 04:35
  2. Automoton 05:18
  3. Sign of the Cross 05:38
  4. Rendezvous 05:13
  5. Stealin’ My Heart Away 04:26
  6. Slave of Desire 04:51
  7. Land Beyond the Walls 06:17
  8. Star Crossed Lovers 05:09
  9. Branded 04:32
  10. Helsinki Nights 06:51

Savage Grace online

Website
Bandcamp

MASSACRE RECORDS

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén