White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hooded Menace – The Tritonus Bell

Leestijd: 2 minuten

Wat is de link tussen de Spaanse horrorfilm ‘The Blind Dead’ en de Finse plaats Joensuu? Hooded Menace! Deze Finse door death en doom beïnvloede band laat zich namelijk rijkelijk inspireren door die film. Die band komt nu met een nieuw album. Via Season Of Mist komt Hooded Menace met The Tritonus Bell.

Hooded Menace

De Finse band is opgericht in 2007 en begon al snel met het uitbrengen van muziek. De band heeft dan ook naast de tal van langspelers ook een flinke hoeveelheid kleinere releases op haar naam staan. Zo heeft de band ook al zeven split-ep’s uitgebracht, waarvan ook één met het Nederlandse Asphyx.

The Tritonus Bell

In de standaardversie telt The Tritonus Bell zeven nieuwe tracks van Hooded Menace. De bonusversie kent een extra track, welke niet van de hand van deze Finnen is. Dat is namelijk ‘The Torture Never Stops’, welke origineel van W.A.S.P. is. Hooded Menace laat op deze plaat op hun wijze ook raad te weten met die track.

Nadat men in ‘Chthonic Exordium’ de luisteraar in de juiste sferen heeft gebracht, zonder echt een nummer voor te schotelen,  start de muziek echt in ‘Chime Diabolicus’. In meer dan acht minuten sleept Hooded Menace de luisteraar mee langs de donkere paden waar de death en doom leidend zijn. De diepe vocalen en meeslepende gitaren, zowel ritmisch als melodieus, geven hier en daar hints naar Candlemass en Paradise Lost.

Afwisseling

Wie de combinatie van death metal en doom aanhaalt, weet dat het tempo vaak niet bijster hoog ligt. Op The Tritonus Bell is dat wel anders. Hooded Menace heeft met ‘Blood Ornaments’ en ‘Corpus Assunder’ nummers die het ook niet schuwen om te versnellen. Die afwisseling zorgt voor een prettige variatie voor het oor. Doordat Hooded Menace die tempowisselingen ook binnen de tracks plaats laat vinden, krijgt men met bijvoorbeeld ‘Corpus Assunder’ ook de headbangers makkelijk op zijn hand.

The Tritonus Bell laat horen dat Hooded Menace als altijd wel hints heeft naar andere bands in het genre, maar dat hun muziek ook op zichzelf staat. De combinatie van death en doom wordt op deze plaat weer vol sfeer en verrassing gebracht.

Hooded Menace - The Tritonus Bell

Tracklist The Tritonus Bell

1. Chthonic Exordium (1:16)
2. Chime Diabolicus (8:10)
3. Blood Ornaments (9:01)
4. Those who absorb the Night (5:52)
5. Corpus Asunder (7:17)
6. Scattered into Dark (9:05)
7. Instruments of Somber Finality (2:45)
Bonus
8. The Torture Never Stops (W.a.s.p. cover) (4:07)

Hooded Menace online

Facebook
Instagram
Bandcamp
Twitter

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén