White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hunter – Rebel Angels Rise

Leestijd: 2 minuten

Vooropgesteld, het gaat hier om de heavy metal band Hunter en juist daar ligt direct een groot manco. Tenminste, als men het als manco kan benoemen. Pure heavy metal fanaten zullen bij deze band te veel invloeden van onder andere de thrash en doom horen, maar dat is juist waarom de basis bestempelen als heavy metal toch het beste is. Die band, Hunter dus, kwam onlangs geheel in eigen beheer met Rebel Angels Rise.

Hunter

Het verhaal van dit vijfkoppige gezelschap uit België start in 2016. 2019 was het jaar van hun debuutplaat, want toen zag Hunter het licht. Die plaat wordt overigens op Rebel Angels Rise nog duidelijk aangehaald. Als bonusnummer is namelijk ‘Dominion MMXXIII’ te horen, wat een heropname van de openingstrack van destijds was en het sterk vertellende ‘The Knight Of The Black Rose, Part 2’ gaat door op het verhaal dat op Hunter in deel 1 van die track is ingezet.

Rebel Angels Rise

Nu is er dan die mooi verzorgde tweede langspeler van Hunter. Rebel Angels Rise komt namelijk in een jewelcase waarin het boekje ook duidelijk van aandacht is voorzien. De tracks zijn opgenomen in het voor de redactie erg bekende Essen, wat net over de grens bij Roosendaal ligt. Die tracks zijn, daarmee de bonustrack meegerekend, goed voor een kleine veertig minuten aan muziek.

In die tijdspanne weet Hunter perfect te vertolken waarom het lastig is om hen echt in een hokje te plaatsen. Opener ‘Wicked’ laat dat direct horen. Invloeden van de thrash en andere genres worden in het keurslijf van Hunter gegoten om zo wel tot een pakkende, opzwepende sound te komen. ‘The Forge’ weet zelfs nog in de solo te doen laten denken dat naast Metallica. Judas Priest en Iron Maiden ook The Eagles niet buiten beschouwing gelaten mogen worden. Het galopperende ‘Requiem’ heeft daarentegen het gevoel alsof Exciter samen met Iron Maiden de studio in is gedoken. Knijpend in de vocalen, vurig in het ritme en bovenal opzwepend voor hen die de beweging in de nekspieren niet schuwen.

Rebel Angels Rise laat wederom horen dat Hunter wel geclassificeerd kan staan als heavy metal band, maar dat zij veel meer in hun mars hebben. Juist die blend van stijlen zorgt dat men een brede, lekker in het gehoor liggend metal plaat heeft weten te maken.

Hunter - Rebel Angels Rise

Tracklist Rebel Angels Rise

1.Wicked 03:24
2.The Forge 05:19
3.Rebel Angels Rise 05:37
4.Requiem 05:43
5.The Knight of the Black Rose, part 2 04:08
6.Suffocate 03:21
7.Morior Invictus 05:14
8.Dominion MMXXIII (bonustrack)

Hunter online

Website
Bandcamp
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén