White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Suffocation – Hymns From The Apocrypha

Leestijd: 2 minuten

Suffocation is een band die zich terecht tot de grondleggers van de technische, brute deathmetal mag scharen. Opgericht in 1988, slingert de band al meer dan drie decennia lang albums de wereld in die alles vermorzelend zijn en zeker niet voor tere zieltjes geschikt is. Klassiekers als Effigy of the Forgotten (1991), Breeding the Spawn (1993) en Pierced From Within (1995, mijn eerste kennismaking met de band destijds) mogen in geen enkele verzameling van een zichzelf respecterend deathmetal fan ontbreken. De jaren die daarop ontwikkelde de band zich verder en leverde Suffocation onder de bezielende leiding van frontman Frank Mullen altijd, zowel op plaat als live.

Exit Mullen

Een jaar na de opnames van het in 2017 verschenen album …Of The Dark Light besloot Mullen te stoppen met Suffocation en werd hij vervangen door Ricky Meyers die het meest bekend is van Disgorge. Zeker geen verkeerde keuze want live is deze man een beest en op deze nieuw plaat Hymns from the Apocrypha laat hij horen dat hij een prima vocalist voor de band is. Verwacht overigens geen tweede Mullen te horen, want de stem van Meyers is wezenlijk anders.

Frisse twist

Hij geeft in ieder geval vocaal gezien een frisse twist aan dit nieuwste werkje. De grunts zijn diep, hard maar de teksten zijn goed te volgen. Muzikaal gezien ligt Hymns from the Apocrypha in het verlengde van haar voorganger. Het album herbergt negen tracks die een perfecte balans laten horen van technische deathmetal die tegelijkertijd lekker lomp klinkt. Nummers als ‘Perpetual Deception’ en ‘Embrace The Suffering’ grijpen in basis terug naar het oude werk van de band, maar worden vandaag de dag voorzien van een modern Suffocation sausje; snelle passages (Eric Morotti blijft een beest op de drumkit), gelaagd riffwerk, tempowisselingen, breakdowns een solootje…gewoon Suffocation dus! En ja dat geldt ook voor de overige zeven nummers.

Als je vervolgens de kwaliteit van de nummers combineert met een dijk van een productie, dan kan dit alleen maar betekenen dat Hymns from the Apocrypha een album is geworden dat de laatste dagen al verschillende keren uit mijn speakers is komen knallen. En dat zegt vaak genoeg… Suffocation laat anno 2023 horen dat het nog altijd alles verwoestende deathmetal kan maken en dat het terecht al 35 jaar lang meedraait aan de internationale deathmetal top. Dijk van een plaat, gewoon aanschaffen.

Suffocation - Hymns from the Apocrypha - Artwork

Tracklist Hymns From The Apocrypha

1. Hymns From The Apocrypha
2. Perpetual Deception
3. Dim Veil Of Obscurity
4. Immortal Execration
5. Seraphim Enslavement
6. Descendants
7. Embrace The Suffering
8. Delusions Of Mortality
9. Ignorant Deprivation.

SUFFOCATION ONLINE

Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén