White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Durden – Sense Of Self Remixes EP

Leestijd: 2 minuten

Het was 11 november 2022 en er gebeurde iets in Den Haag en omstreken. Toen was het Durden, een groep vol bravoure, die de EP Sense Of Self een kickstart gaf. Daarmee trokken Davey en zijn kompanen de spotlight bruut naar zich toe. Nu die release een jubileum in het vooruitzicht heeft, komt Durden met Sense Of Self Remixes EP.

Durden

De formatie is ontstaan uit een brede passie voor muziek, waardoor de sound van Durden eigenlijk ook moeilijk in woorden te vangen is. De energieke mix waar metal en rap verleidelijk om elkaar heen draaien, heeft ergens ook iets weg van de alternatieve insteek van de nu-metal, terwijl het direct dat ook weer niet is.

Sense Of Self Remixes EP

Toch is die nu-metal wel een genre dat invloed heeft gehad op deze release. Grootheden als Linkin Park en Korn schuwden het niet om hun muziek over te laten aan andere om daar een nieuwe interpretatie op los te laten. Dat is dan ook precies wat hier gebeurd is. Deze nieuwe release van Durden is vooral hun eigen werk bekeken door de bril van anderen, een bril die soms misschien niet eens gedacht zou worden.

In vijf nummers komen de remixes van de tracks van Sense Of Self van Durden aan de oren voorbij. ‘Pro Hater’ komt hier in de plagues polluted remix, waardoor de metal wel erg het nummer uit getrokken is, maar er wel hele andere vibes te voelen zijn. ‘44’ zijn die gitaren nog wel prominent aanwezig. ‘Creepin’’ wordt daarentegen juist meer trippy.

De dank voor Sense Of Self Remixes EP moet eigenlijk niet alleen naar Durden uitgaan. Hun samenwerkingen, het open staan om eigen creativiteit uit handen te geven, open te staan voor herinterpretatie past perfect bij de genre-overstijgende gedachte van het containerbegrip nu-metal. Kortom, een leuke geste naar de eigen songs en nu vol goede moed door naar nieuwe muziek.

Durden - Sense Of Self Remixes

DURDEN ONLINE

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén