White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Iced Earth – Live In Athens (20th Anniversary Edition)

Het eind van het jaar komt steeds dichterbij en dat zorgt ervoor dat de feestdagen ook gevuld moeten worden met cadeautjes. Daarom is dit ook de ideale tijd voor bands om jarige albums opnieuw uit te brengen. Daar doet Iced Earth ook aan. Via Century Media komen Jon Schaffer en co met de heruitgave van Alive In Athens.

Deze versie, welke ter ere van het 20-jarig jubileum van deze liveplaat op de wereld komt, verschijnt op vinyl. De release zal maar liefst vijf schijven tellen, wat inhoudt dat er tien kanten aan muziek te beleven valt.  Echter, wie het origineel uit 1999 nog kent, zal dat niet verbazen. De release is vooral mooi gemaakt met een opgesierd boekje en een spetterend nieuw design.

Muzikaal is er niks geks onder de horizon. Misschien is het meest noemenswaardige dat ‘Colours’, welke op het origineel niet te vinden was, maar op een latere uitgave wel, nu ook gewoon van de partij is. Iced Earth klinkt nog steeds zo overtuigend als twintig jaar geleden. Daar is niets nieuws aan, maar wel een constatering die belangrijk is. Iced Earth heeft veel betekend voor de heavy metal en dat laat deze plaat horen. Het blijft tevens leuk, keer op keer, om aan het eind van ‘Violate’ ‘The Trooper’ van Iron Maiden nog even te horen. Tot aan ‘Iced Earth’, welke als laatste op de tiende kant te vinden is, is het als vanouds genieten.

Wie verwacht dat er schokkende zaken met de muziek zijn gebeurd met deze heruitgave, kan beter verder winkelen. De liefhebbers van mooi vormgegeven vinylreleases zullen echter met Alive In Athens van Iced Earth meer dan blij gaan zijn.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén