White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Iced Earth – Enter The Realm EP (heruitgave)

Het was 12 april 1989. De Amerikaanse metalband Iced Earth kwam met een demo genaamd Enter The Realm. Exact dertig jaar later gaat die release opnieuw op de markt worden gebracht. Via zowel Century Media als Nuclear Blast, waar een speciale vinylversie via uitkomt, zal de EP Enter The Realm opnieuw uitkomen.  

Wie de band een beetje heeft gevolgd, is bekend met het feit dat van de line-up uit 1989 alleen Jon Schaffer de tand des tijds heeft overleefd. Deze EP laat hem nog in een jonge uitvoering horen. Opener ‘Enter The Realm’ geldt nog slechts als intro, maar ‘Colors’ laat daarna horen wat men in de jaren daarna veelvuldig heeft ervaren: melodieuze metal, snerpende vocalen en opzwepende drums.

Natuurlijk zijn ‘Colors’, ‘Solitude’, ‘To Cursed The Sky’ en ‘Iced Earth’ later verschenen op de eerste langspeler van Iced Earth. Daarom is het vooral leuk dat ‘Nightmares’ op deze manier nog wel onder de aandacht kan komen. Het is misschien niet direct het meest aansprekende nummer op de EP Enter The Realm, maar het geeft wel een mooi beeld van Iced Earth in de jaren ’80. Die sfeer zit er namelijk wel goed in.

De fans van Iced Earth zullen op 12 april 2019 blij zijn. De nieuwe uitgaves van Enter The Realm mogen dan wel geen nieuwe muziek bieden, het is wel mooi voor de verzamelaar. Anderzijds is het ook leuk voor de minder grote fan om een beeld te krijgen van hoe Iced Earth is begonnen. De kwaliteiten zijn namelijk al goed te horen.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén