White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Raketkanon – RKTKN#3

Leestijd: 2 minuten

Even voor de duidelijkheid, voor de wezens die van zichzelf beweren dat ze leven en nog niet van deze band hebben gehoord, aan hen is het dringend het advies om bij de dokter na te laten gaan of er toch nog wel actief geleefd wordt. Raketkanon is toch wel het muzikale wapen dat beslissend is in de strijd. Hun derde langspeler heet RKTKN #3 en komt uit via Alcopop Records.

De negen namen op RKTKN #3, want hun nummers zijn namen, laten horen waarom de Nederlanders coffeeshops nodig hebben en de Belgen niet. Raketkanon is sterker dan wat dan ook van invloed op de geestelijke staat van de luisteraar. ‘Ricky’ zet gelijk de toon, rauw, verrassend, rockend en een tikkeltje apart met een vleugje Nirvana. ‘Mélody’ klinkt alsof Herman Brood is gereïncarneerd, tot Belg heeft gekroond en net niet verstaanbaar een dEUS-liedje wilt zingen. Helden. Pure helden.

Deze Rivella onder de bands laat in ‘Hannibal’ haar gezichten goed naast elkaar zien. De sfeerachtige noise moet ineens met een abrupte ruk aan het stuur plaats maken voor keihard hakkende rock. ‘Hannibal’ had natuurlijk zowel op het witte doek als in de geschiedenis ook meerdere kanten. ‘Robin’ flirt openlijk met een plaatsje op de radio, terwijl afsluiter ‘Mido’ om de luisteraar danst als een tikkende tijdbom die ook nog eens een liefelijk slaapliedje influistert. De waarschuwing is daar, een tijdbom is en blijft een tijdbom. En het blijft Raketkanon.  

Mocht Elon Musk ooit nog zijn Space X met Leopard laten samengaan; er is al een Raketkanon en dat is een verdomd goede. RKTKN #3 is weer zo’n ongeleid projectiel welke elke vorm van concurrentie de neiging  tot stoppen zal geven. Kwijlend van jaloezie en opwinding zullen zij van achter de geraniums deze Belgen aanschouwen alsof Hegels ‘eind van de geschiedenis’ bereikt is. Raketkanon is en blijft onnavolgbaar, en dan wel onnavolgbaar goed.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén