White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Iced Earth – Iced Earth (30th Anniversary Edition)

Het was 1990 toen de Amerikaanse metalband Iced Earth vanuit het warme Florida met hun debuutplaat kwam. Die schijf heette simpelweg Iced Earth. Nog net voor het verstrijken van dit kalenderjaar wordt deze release nog even in het zonnetje gezet. Gezien het jubileum komt Century Media met Iced Earth (30th Anniversary Edition).

Iced Earth

De Amerikaanse band Iced Earth geldt als een van de vaandeldragers van de powermetal. Deze krachtige vorm van metal vindt zijn oorsprong echter nog in andere stijlen. Dat was destijds op de debuutplaat ook te horen. Van die line-up zit op dit moment alleen gitarist en brein Jon Schaffer in de gelederen.

Iced Earth 30th Anniversary Edition

Deze heruitgave van de debuutplaat van Iced Earth telt evenveel tracks als de uitgave dertig jaar terug. Het label is ook hetzelfde. Dit was namelijk de eerste release van Iced Earth via Century Media. Eerder had de band alleen een demo in eigen beheer op cassette uitgebracht.

De vraag is dan: ‘Wat is er anders?’ Dat is zowel de mix als de mastering van deze schijf. Iced Earth is onder handen genomen door Zeuss, een grootheid achter de knoppen. Hij heeft met zijn werk voor onder andere Exodus, Hatebreed en Shadows Fall ruimschoots laten horen dat hij weet hoe metal moet klinken.

Dat blijkt ook met deze heruitgave. De muziek van Iced Earth, welke in die tijd ook nog duidelijker onder invloed van de thrash metal was, klinkt zowel helder als krachtig en vol op Iced Earth (30th Anniversary Edition). Dat komt niet alleen in de metal naar voren, maar ook in het akoestische niemendalletje ‘Solitude’. Toch blijft het genieten van de grootsheid van Iced Earth in onder andere het indrukwekkende ‘When The Night Falls’.

Verwacht niet direct grote wonderen van deze heruitgave. Toch is het wel zo dat de sound goed verzorgd is, en dat verdient de complimenten. Iced Earth (30th Anniversary Edition) is vooral leuk omdat deze debuutplaat van Iced Earth zo weer in het zonnetje wordt gezet.

Iced Earth - Iced Earth 30th Anniversary Edition

Tracklist Iced Earth (30th Anniversary Edition)

  1. Iced Earth (Remaster 2020)
  2. Written On The Walls (Remaster 2020)
  3. Colors (Remaster 2020)
  4. Curse The Sky (Remaster 2020)
  5. Life And Death (Remaster 2020)
  6. Solitude (Remaster 2020)
  7. Funeral (Remaster 2020)
  8. When The Night Falls (Remaster 2020)

Iced Earth online

Website
Twitter
Facebook

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén