White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Noiss – Deafening EP

Leestijd: 2 minuten

In het zuidoosten van Frankrijk vindt men rijke grond. Niet alleen om heerlijk over te fietsen, wijn op te verbouwen of op te skiën, maar ook voor het maken van muziek. Tenminste, de rockers van Noiss komen daar vandaan. Onlangs verscheen van deze band hun tweede EP: Deafening.

Noiss

Zoals gezegd komt Noiss uit het zuidoosten van Frankrijk. Uit Chambery om precies te zijn. Noiss bestaat uit drie leden, waarvan er één drummer is, een ander de gitaar bespeelt en de derde de baslijnen verzorgd. Jawel, men vindt in Noiss een band die de lijn van rockende grootheden als Cream, Nirvana en Rush voortzet.

Deafening EP

Op de EP Deafening heeft Noiss vijf tracks staan. Samen zijn die goed voor een kleine achttien minuten aan muziek. ‘Punch In My Face’, waarmee de release opent, is met iets meer dan twee en een halve minuut de kortste. Daar tegenover staat dan ‘Stoner 304’ zelfs tot boven de vijf minuten reikt. Daarmee is dat de langste track op deze uitgave.

De muziek van Noiss bevat een hoog gehalte dat zich laat herleiden tot de grunge van Nirvana. Opener ‘Punch In My Face’ bevat de pakkende eenvoud die Kurt Cobain en zijn kompanen ook had. In ‘Stacy Lose-My-Eye’ komt dat ook sterk naar voren, al lijkt hier ook het ongepolijste van Blur een beetje in de muziek te zitten.

‘Stoner 034’ is niet voor niks zo genoemd. Hier wordt de grunge annex rock op een wijze gespeeld waarbij het gevoel van de stoner ook naar boven komt. Kyuss zou ook zomaar van invloed kunnen zijn op deze heren. De herkenbaarheid in de tracks is, naast het sterk rockende karakter van de nummers, een belangrijke troef.

Noiss laat op de EP Deafening horen dat men goed heeft geluisterd naar de grunge en rock van vooral de jaren ’90 van afgelopen eeuw. Hun eigentijdse mix zorgt er wel voordat men ondanks die hints naar het verleden in het nu leeft. Dit smaakt naar een langspeler. Laat maar komen.

Noiss - Deafening EP

Tracklist Deafening EP

  1. Punch In My Face
  2. Iteration 7
  3. Stacy Lose-My-Eye
  4. Stoner 034
  5. Enjoy This Day

Noiss online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén