White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Immortal Guardian – Psychosomatic

Er is veel over deze band te melden. Zo kan worden aangehaald hoe het is verlopen met de nieuwe bassist en zijn opvolger. Ook kan worden verteld de basis van enkele tracks al geschreven is door Gabriel Guardiola toen hij nog vijftien was. Maar wat het belangrijkste is, is dat de Amerikaanse band Immortal Guardian via M-Theory Audio met Psychosomatic komt.

Immortal Guardian

De band is al opgericht aan het eind van het eerste decennium van deze eeuw. Na enkele demo’s en extended plays kwam Immortal Guardian in 2018 met de eerste langspeler. Daarop had het viertal dat uit de oorsprong in Texas vindt, nog een andere drummer en bassist.

Psychosomatic

Deze nieuwe plaat is geheel tot stand gekomen in de tijd van de pandemie. Dat hele corona-gebeuren heeft Immortal Guardian dus geen windeieren gelegd. Dit kwartet presenteert namelijk op Psychosomatic in tweeënvijftig minuten een tiental aan kersverse tracks. Daarvan is ‘Find A Reason’ met zeven minuten de langste track.

De metal van Immortal Guardian herbergt invloeden van de power metal, thrash metal en de moderne metal. Zelf noemt de band hun stijl ‘super metal’. ‘Psychosomatic’ en het aanstekelijke, groovende en toch ook melodieuze ‘Read Between The Lines’ zetten de toon direct. Deze band weet hoe de verschillende stijlen op een aanstekelijke manier door elkaar verweven moeten worden. Het instrumentale middenstuk van dat tweede nummer geldt ook als een zeer mooi visitekaartje.

Een plaat die geheel in deze tijd geschreven heeft, kan bijna niet zonder ‘Lockdown’. Daarom staat er op deze schijf dan ook een track met die titel. Dit nummer, welke ook als single is uitgebracht, is muzikaal heerlijk, maar tekstueel misschien net wat te simpel. Als er dan gedacht moet worden aan referenties bij de muziek van Immortal Guardian dan moet men denken aan Dragonforce gecombineerd met Firewind en Iced Earth.

Wie Psychosomatic hoort, zal moeten bekennen dat Immortal Guardian de metalhead hier een puike plaat voorschotelt die ook nog eens een brede, pakkende sound heeft. Deze jonge band is daarmee goed bezig.

Bronze sculpture with brain
A bronze sculpture with a hanged brain

Tracklist Psychosomatic

1. Psychosomatic (5:33)
2. Read Between The Lines (6:01)
3. Lockdown (4:12)
4. Phobia (6:13)
5. Clocks (5:12)
6. Self-Isolation (0:39)
7. Goodbye To Farewells (5:50)
8. Candlelight (5:24)
9. Find A Reason (7:00)
10. New Day Rising (5:56)

Immortal Guardian online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

M-Theory Audio

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén