White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Imperishable – Come, Sweet Death

Leestijd: 2 minuten

Als het Zweden gaat en men heeft het over death metal, dan geldt dat de oren gespitst worden. Het Scandinavische land heeft natuurlijk een rijke geschiedenis in het genre, waarbij alleen al aan de hele Göteborg-scène gedacht kan worden. En ja, die familie krijgt nog steeds nieuwe telgen. Eén daarvan is Imperishable en die band komt via Hammerheart Records met Come, Sweet Death.

Imperishable

Even terug, want Imperishable zal bij velen niet direct een belletje doen rinkelen. Deze band uit, jawel, Göteborg, is pas ontstaan in 2021. Toen Dr. Living Dead er de brui aangaf, kreeg gitarist Christopher Hjelte, die overigens in die band zanger Dr. Mania was, meer tijd en kwam het drietal van Imperishable uitbreiden tot een kwartet.

Als drietal had Imperishable al wel een release op haar naam staan. In het jaar dat de band werd opgericht is ook de EP Deathspawn verschenen. Die release, welke in eigen beheer is uitgekomen, telde vier tracks. Alle vier zijn ook vertegenwoordigd op Come, Sweet Death, waardoor de trouwe volgers van de band een deel dus al kennen.

Come, Sweet Death

Naast de vier tracks die ook op Deathspawn te vinden waren, staan er nog zes tracks op deze eerste langspeler van dit Zweedse kwartet. De storm die deze band opzet, raast een kleine veertig minuten voort. Daarvan is de negende track ‘Prelude’, waarbij de naam al aangeeft wat het is. Hier gaat de storm even liggen om in afsluiter ‘Come, Sweet Death’ meedogenloos over alles en iedereen heen te walsen.

De muziek van Imperishable is dus death metal en dan ook echt wel in het straatje zoals met uit die regio gewend is. Toch is het ook meer dan dat. Bij vlagen lijkt Imperishable op Come, Sweet Death het opgefokte broertje van At The Gates, terwijl in ‘Deathspawn’ ook nog hints naar de invloed van Slayer te horen lijken te zijn.

De meedogenloze wervelwind van Imperishable laat op Come, Sweet Death geen ruimte voor hen die niks hebben met de opgefokte death metal. Het is meegaan met de stroming om deze op moordend tempo gespeelde plaat te overleven. Pure energie van melodieuze death metal met een thrashy randje.

Imperishable - Come, Sweet Death

Tracklist Come, Sweet Death

  1. Venomous 4:49
  2. Infernal Lust 3:33
  3. The Perennial Desire 5:16
  4. The Phantasm 3:19
  5. Vertiginous 3:47
  6. Teeth of the Hydra 4:14
  7. Deathspawn 2:36
  8. Fangs 4:45
  9. Prelude 0:57
  10. Come, Sweet Death 4:30

Imperishable online

Bandcamp
Facebook
Instagram

HAMMERHEART RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén