White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ingested – Ashes Lie Still

Leestijd: 2 minuten

Als het om het extreme gaat en het gaat om Manschester, dan gaat het tegenwoordig niet meer om de plaatselijke United. Bruut wordt namelijk vertegenwoordigd door Ingested. Die band heeft nu een nieuw album. Ashes Lie Still is het nieuwe staaltje meedogenloosheid van Ingested en verschijnt via Metal Blade.

Ingested

De huidige kern van de band zit al sinds de oprichting van Ingested in de groep. Waar dat te prijzen lijkt, geldt toch dat de line-up recentelijk gewijzigd is. Waar eerst de bassist uit de groep is gegaan, gold dat afgelopen jaar ook voor een van de gitaristen. Daardoor is Ingested nu feitelijk een drietal. Geen redelijk natuurlijk om het ineens rustiger aan te doen.

Ashes Lie Still

Op de nieuwe plaat schotelt Ingested de liefhebber in de standaardversie tien tracks voor. Die zijn goed voor zo’n vijfenveertig minuten aan muziek. De bonusversie kent nog een extra track. ‘Echoes Of Hate’ is met bijna vijf en een halve minuut de langste van de release en tevens een van de drie tracks die over de vijf minuten qua speelduur gaat.

Bij Ingested is het heel simpel, want direct wordt duidelijk dat Ingested gaat voor bruut, bruter, bruutst. Toch heeft opener ‘Ashes Lie Still’ ook een element der rust in zich. De cleane vocalen van Julia Frau spelen daar een mooie rol in. Het meedogenloze drumwerk van Lyn Jeffs legt echter een basis die het constant bruut houdt, of het nu de blasts of de

Gastbijdrages

Ingested krijgt op Ashes Lie Still ook de nodige gasten over de vloer. Onder andere Matthew K. Heafy van Trivium en Sven de Caluwé leveren hun bijdrages. Die frontman van Aborted en Coffin Feeder zorgt in ‘From Hollow Words’ dat er vocaal een intens, bruut spel ontstaat. Dat geldt ook voor ‘All I’ve Lost’, waarin Heafy meedoet. Zijn bijdrage zorgt voor een extra dimensie in de sound, waardoor Ingested nog intenser wordt.

De liefhebbers van het zware, het extreme en het brute moeten zich naar de winkel spoeden voor Ashes Lie Still van Ingested. Zij gaan hier heel veel luisterplezier aan beleven, want dit is een intense, keiharde plaat.

Ingested - Ashes Lie Still

Tracklist Ashes Lie Still

  1. Ashes Lie Still 4:24
  2. Shadows in Time 3:44
  3. You’ll Never Learn 3:35
  4. Tides of Glass 4:18
  5. From Hollow Words 3:55
  6. Sea of Stone 4:17
  7. All I’ve Lost 5:03
  8. With Broken Wings 4:26
  9. Echoes of Hate 5:22
  10. Scratch the Vein 5:12

Ingested online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén