White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Inhalo – Sever

Leestijd: 2 minuten

De naam is nieuw. Dat geldt niet alleen voor de band, maar ook voor de platenmaatschappij. Waar Inhalo een nieuwe ster aan de rijkelijk bedeelde hemel is, is Construction Records ook een nieuwe speler op de markt. Dat label hangt eigenlijk onder de groep van Suburban. Inhalo brengt via die platenmaatschappij de debuutplaat Sever uit.

Inhalo

De naam mag dan nieuw zijn, de leden hebben hun sporen allemaal al lang en breed verdiend. Zij hebben niet alleen ervaring opgedaan in de nodige bands, maar ook hebben ze met die bands support kunnen zijn voor tal van aansprekende namen. In deze debuutplaat wordt hun rijkelijke ervaring dan ook weggelegd.

Sever

De acht tracks op Sever laten de liefhebber een kleine driekwartier genieten van Inhalo. Die tracks laten horen dat men zich door de progressieve rock en metal in de breedte heeft laten beïnvloeden. ‘Eventide’ heeft misschien wel iets te veel van Tool weg, maar blijft wel een lekkere track.

Eén band die bij het luisteren sterk als referentie naar boven komt drijven, is Porcupine Tree. De manier hoe de drums voor het opbouwende bombast naast de soms zeer ingetogen partijen zorgt, maakt dat Inhalo daar goed mee te vergelijken is. Saillant detail is dat juist die band op de dag dat Sever het licht zag Closure/Continuation uit heeft gebracht. Een mooie dag dus voor de liefhebbers in deze hoek van de muziek. Voor Sever geldt dat de tracks los van elkaar heerlijk zijn, maar dat het geheel ook te prijzen valt. Nummers als ‘Subterfuge’, ‘Pretenders’ en afsluiter ‘Sever’ zorgen voor een breed beeld van de band.

Sever is met recht niet alleen een uithangbord voor Inhalo zelf, maar ook voor het nieuwe label. Zo’n kickstart belooft voor beide veel goeds, dus dat gaat in de gaten gehouden moeten worden.

Inhalo Sever

INHALO ONLINE

Website
Facebook
Instagram

CONSTRUCTION RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram
YouTube

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén