White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Julian Taylor – Beyond The Reservoir

Leestijd: 2 minuten

2020 was het jaar van de doorbraak van Julian Taylor. De Canadese singer-songwriter scoorde met zijn album The Ridge internationaal hoge ogen en wist zowaar daar prijzen mee te winnen. Inmiddels is de opvolger van die bejubelde schijf uit. Via zijn eigen Howling Turtle Inc. heeft Julian Taylor Beyond The Reservoir uitgebracht. Warner Music/ADA zorgen voor de distributie.

Julian Taylor

Eigenlijk is het gek. Julian Taylor komt uit Toronto, niet dat dat gek is, en maakt la twintig jaar deel uit van de scène aldaar. Toch was het twee jaar ineens het moment daar van roem. Misschien kwam dat ook doordat The Ridge pas zijn tweede soloplaat was. Daarbij kan ook gesteld worden dat juist doordat hij heel breed is qua muziek, hij niet direct doorgebroken is. Deze man is namelijk van alle markten thuis.

Beyond The Reservoir

Nu is er dan die nieuwe langspeler, zijn derde soloalbum dus. Op de plaat staan, inclusief bonustrack ‘100 Proof’, tien tracks. Het akoestische, rustieke karakter weet Julian Taylor op Beyond The Reservoir op een warme manier over te brengen. ‘It Hurts (Everyone Was There)’ is daar een goed voorbeeld van. Ondanks dat het eigenlijk heel droevig is, voelt het ook aan als iets om mee te troosten. Zijn warme stem wordt hier met een breed spectrum aan instrumenten begeleid, zonder dat die nadrukkelijk op de voorgrond treden.

Dat de muziek echt niet altijd een neerslachtige gedachte in zich heeft, bewijst ‘Wide Awake’. Die track laat horen dat Julian Taylor ook vol goede moed te werk kan gaan. ‘S.E.E.D.S.’ heeft daarbij nog een klein beetje het gevoel van Eddie Vedder op Into The Wild in zich, terwijl op sommige momenten op Beyond The Reservoir ook hints naar Bob Dylan, Nick Cave en Johnny Cash te proeven zijn.

Buiten is het donker en binnen is het warm. Dat komt door de klanken die Julian Taylor tien tracks lang wegzet op Beyond The Reservoir. Een heerlijke plaat voor in een luie stoel met een goed glas bier, of wijn, erbij. Puur genieten van deze akoestische setting.

Julian Taylor - Beyond The Reservoir

Julian Taylor online

Website
Bandcamp
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén