White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Despised Icon – Déterré

Leestijd: 2 minuten

Wie de ademt van Despised Icon in zijn of haar nek voelt hijgen, weet dat men of heel veel vaart moet gaan maken of compleet uit zijn dak moet gaan. Despised Icon is al jaren een hoogwaardige troef als het om het befaamde deathcore gaat. Omdat de opvolger van het uit 2019 komende Purgatory nog niet daar is, komt Despised Icon met de ep Déterré.

Despised Icon

Het verhaal van deze Canadezen begint al in 2002, maar hield in 2010 op. Niet voor heel lang, want in 2014 hervonden zij hun passie voor het extreme en pakte men de instrumenten weer op. Beast en het eerder al genoemde Purgatory hebben laten horen dat Despised Icon na het nieuwe samenkomen minimaal zo bruut uit de hoek weet te komen.

Déterré

De nieuwe release van Despised Icon is dus een ep. Daarop staan vijf tracks, welke samen een kleine twintig minuten aan muziek opleveren en al in 2004 zijn opgenomen. Rarities dus. ‘Oval Shaped Incisions’ is met exact vier minuten de langste van deze release. Dat nummer onderstreept het immer hyper-snelle en technische drumwerk van Alex Pelletier, ofwel Alex Grind. De dissonante gitaarbreaks neigen daarbij ook nog naar The Dillinger Escape Plan, terwijl de tempowisselingen en grooves de liefhebber van de deathcore zal doen smelten.

Een andere kracht van Despised Icon die op Déterré sterk naar voren komt, is het spel tussen Steve Marois en Alex Erian. Beide vocalisten weten hun eigen range goed te benutten, waardoor men zowel brute screams als pig-squeeling makkelijk naast elkaar kunnen laten plaatsvinden. ‘Warm Blooded’ en ‘Bulletproof Scales’ laten die wisselwerking goed horen.

Despised Icon hoefde met de ‘nieuwe’ ep Déterré echt niet meer te bewijzen dat zij heel bruut zijn. Toch frist het geheugen weer even goed op. Deze extreme band heeft namelijk een vijftal echt snoeiharde juweeltjes weten vast te leggen. Op naar de nieuwe langspeler.

Despised Icon - DÉTERRÉ - Artwork

Tracklist Déterré

  1. Warm Blooded 03:37
  2. Bulletproof Scales 03:18
  3. One Last Martini 03:28
  4. Oval Shaped Incisions 04:00
  5. Sever the Ties 03:49

Despised Icon online

Website
Facebook
Instagram
Twitter
TikTok

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén