White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Kaal Akuma – Turiya

Leestijd: 2 minuten

Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, is een miljoenenstad, maar ondanks die talrijke inwoners staat deze niet bekend als een bakermat voor de metal. Toch leeft het daar. Kaal Akuma is een exponent van die scène. Via Nuclear Winter Records komt Kaal Akuma met Turiya, wat een EP is.

Kaal Akuma

Het drietal van Kaal Akuma heeft elkaar gevonden in 2018. In 2021 kwam de band met In The Mouth Of Madness. Dat was hun eerste langspeler en liet horen dat de old school death metal ook tot in de krochten van Dhaka gereikt was. Die release wordt nu dus opgevolgd door een extended play.

Turiya EP

In drie nummers gaat Kaal Akuma verder waar het bij In The Mouth Of Madness was gebleven. Opener ‘Ego Death’, welke meer dan acht minuten duurt en de langste van deze release is, bewijst dat deze heren ook goed kunnen spelen met tempo. Het middenstuk is namelijk slepend en melodieus, iets waardoor het begin en eind nog krachtiger overkomt.

‘Tiyanak’ is met nog geen vijf minuten vervolgens de kortste van deze release. De randen van de death metal worden daar goed opgezocht, waarbij zelfs hier en daar nog hints naar de black te proeven zijn. De kwaliteit van de opname lijkt hier ook wat kaler dan in de opener, waardoor de gitaar wel nog feller uit de hoek komt tijdens de furieuze solo. Afsluiter ‘Ignorance Is Bliss’ is daarna de meest progressieve track van deze korte schijf. Hier laat Kaal Akuma horen veel meer in haar mars te hebben dan louter de death metal an sich.

Nee, dat death metal al lang niet meer uit de geijkte landen hoeft te komen wordt maar weer eens duidelijk. Met Kaal Akuma’s Turiya zorgt ook Dhaka dat zij duidelijk naar de aanwezigheid op de kaart der metal streeft.

Kaal Akuma - Turiya

Tracklist Turiya

01 EGO DEATH 8:22
02 TIYANAK 4:49
03 IGNORANCE IS BLISS 7:47

Kaal Akuma online

Facebook

Nuclear Winter online

Website
Facebook
Bandcamp
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén